Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Laminátová podlaha vyskakuje

Od: peeta odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně nově položené laminátové podlahy. Podlahu mám nivelačku, která je starší (někde už je prošlapaná), na ní je položen mirelon 3mm a potom podlaha, kterou jsem skládal sám. A samotný dotaz… u některých spojů se mi stalo, že jedna deska vyskakuje (viz foto) a taky že někde jsou mezírky, které mi až tak nevadí. Ale ptám se, jestli náhodou nevíte jak by se to šlo vyřešit bez rozložení celé podlahy, nebo nějaké doporučení. Děkuju za reakce
Laminátová podlaha vyskakuje
Laminátová podlaha vyskakuje #2
Laminátová podlaha vyskakuje #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud neplánuješ, že se někdy v budoucnosti budeš stěhovat a podlahu si rozolžíš a vezmeš sebou, tak v každém hobby marketu koupíš za stovku akrylátové lepidlo na laminátové podlahy. A nemusíš se stydět že by to byla nějaká fušeřina lepit podlahu která je na click systém. I profíci radí na více namáhaných místech ( třeba u futer) pár řad slepit.

Ale tam je třeba dostat lepidlo zespodu.Něco jiného je lepit při pokládání.:(

Ono to při domáčknutí zámku dovnitř nateče a co vyleze je lepší otřít. I když je ten akrylát po zaschnutí průhledný.

zaseja
hodnocení

1x

Máš to špatně spasovaný do sebe, vypadá to, že ses vykašlal na pořádný srážení do sebe při pokládání.

Pokud je to tak, tak si vem k tomu určený hák z plocháče a dodatečně to zkus dotáhnout, než se ti ulámou zámky, pokud už není pozdě.

hodnocení

0x

Také se to stává u laciných podlah. "Zámky" jsou nekvalitně provedené a celé to je z nekvalitního materiálu.

hodnocení

0x

Pokud desky už nejdou lépe pospojovat, tak bych koupil transparentní MS lepidlo (Mamut, Ceys...) a natlačil ho do spáry. Transparentní lepidlo bývá dostatečně řídké, aby se dalo natlačit i do tenčí spáry a díky bezbarvosti nebude ve spáře vidět. Podlahovou desku nechat 24 h zatíženou do roviny s ostatními.

krtek6
hodnocení

0x

Skoro bych si troufal tvrdit, že tu samou podlahu mám...není to náhodou Gerflor TopSilence bílý dub?:-D ... Pokud je to lamela, která je samostatná v ploše a není ničím zatížená a potřebuješ ji jak kdyby šoupnout blíž aby zmizela mezera, tak jsem viděl videa, že tam na to borci nalepili přes nějakou pásku jakoby "madlo" a pak do toho "madla" bouchli kladivem a lamela se dockvala jak kdybys něco posunul v kolejnici..Jestli je to však nedocvaknuté nebo nějak jinak nedokonalý spoj, tak to je horší...to zkusit vyplnit nějakým podlahářským lepidlem nebo tmelem a začistit do ztracena

jaros70*
hodnocení

0x
Je to laminátová podlaha typu 4V, klik bez lepení. Při spojování lamel se pomáhá dotloukáním paličkou přes spešl bukový hranolek. Tento typ laminátové podlahy je nejkvalitnější zpracování, česky prvotřídní kvalita. Problém je v nerovnosti podkladu. Nivelizovaná podlaha bez konečné kontroly roviny a bez zbroušení způsobí, že zámečky lamel po chůzi prasknou a oddělí se. Na více vlnitém podkladu to nelze ani složit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]