Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení termostatu topení

Od: milanje® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit jak zapojit termostar topení. Koupik jsem nový a tam je úplně jiné zapojení.

Nákres v příloze, doufám, že srozumitelný.

Zapojení termostatu topení

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zltozeleny na svorku"stromcek" = zem, modry na svorku N, hnedy "230V" na svorku L, so sipkou dnu.

Hnedy vystup ku kotlu potom na svorku L, so sipkou von.

hodnocení

Žlutozelený na stromeček - oba dva?

Modrý na N, hnědý na L. OK. Dál nevím.

Zapojení termostatu topení #2
20.11.22 13:04
hodnocení

nebo tak

Zapojení termostatu topení #3

Druhy obrazok je spravny, tam,kde potrebujete vodice spojit a rozbocit, pouzite packove Wago a do termostatu potiahnite kratky kusok vodica zo svorky (zem a vstupna faza)

hodnocení

2x

Za bé je správně.

exasoft.cz/...

olinl
hodnocení

0x

Ten nový typ termostatu-můžeš dát foto nebo opsat štítek?

hodnocení

0x
U nového termostatu je bezpotencionální (zvlášť)spínací kontakt.
U starého je spínací kontakt na jedné straně spojen s fází.

hodnocení

0x

Starý termostat spíná 230 nebo 24 V? Řešil jsem něco podobného u spínacích hodin, které potřebovaly 230 V napájení, spínací kontakt fungoval i bezbapěťově .nějak mi u těch schemat nesedí pouštění napájecí fáze termostatu na spínaný kontakt spotřebiče ( 1 - 2 - pouze spínání kotlových kontaktů, 3-4-5 napájení termostatu)

Ked si pozriete staru schemu so starym termostatom, tiez kotlu pustali fazu, cize nove zapojenie len replikuje to stare.

21.11.22 19:51
hodnocení

nebo tak?

Zapojení termostatu topení #6

Rozpinat nulu a posielat trvalu fazu nie je dobry napad. Replikujte povodne zapojenie.

hodnocení

Děkuji, zapojim s rozepinanim faze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]