Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, potaďte, jak nejlépe utěsnit okolí vstupu stoupačky do mého bytu. Nyní, když se ochladilo, je jasně cítit, jak okolo vstupu " táhne", ačkoliv na první pohled vypadá okolí utěsněné Můj problém není zima, ale patně pach nových koček, které má sousedka v domě. Moje kočky se patrně chrání tím, že si "značkují" svoje teritorium - pod stoupačkou.
Děkuji za každý nápad
Děkuji za odpověď - revizního technika jsem tu za 4 roky, co tu bydlím, nepotkala, tak myslím, že mu to vadit nebude
Vstupní dveře zcela jistě vzduchotěsné nejsou, dnes jsem přidávala další vrstvu těsnění. A plynový kotel si bere vzduch z bytu - je to starý dům ( i památkáři chráněný ), proto je tam víc, než oprávněný předpoklad, že "proudění" vzudu je dostatečné - staré, dřevěnné okenní rámy atd.
Poradíte mi, prosím, značku, nebo typ tmelu, na který bych se měla v obchodě ptát?
Tmelit ocelove potrubie beznym silikonom, ktory pri tuhnuti uvolnuje kyselinu octovu, nie je dobry napad. Samozrejme to nesposobi koroziu, kvoli ktorej to zajtra prehrdzavie krizom, ale ked uz tmelit, tak niecim inym.
Jednoduche a odstranitelne riesenie (ak by revizak mal namietky) je pouzit elektrikarsku izolacnu pasku, pripaden aj samovulkanizacnu. Vyraba sa tiez biela verzia pre tesnenie unikov vody.
Záleží jak moc to potrubí dilatuje skrze otvor ve zdi. Ale nejspíš by postačil jakýkoli silikon, klidně i ten kyselý systém, kys. octová nemá příliš velké korozivní účinky a rychle z toho vyprchá. Pokud potrubí dilatuje hodně, tak je možno použít butylový (butylenový) tmel, který zůstává trvale plastický.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.