Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký držák bitů do vrtacího kladiva

Od: non odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chtěl bych si pořídit držák bitů a bity pro šroubování. Mám vrtací kladivo bosch gbh 2-26 dfr se sds sklíčidlem a klasickým sklíčidlem pro vrtáky s valcovou stopkou. Je možné použít například Magnetický torzní držák bitů Makita 1/4" Impact Black, 60mm? Případně může někdo prosím poslat příklad držáku bitů, který lze použít s mým vrtacím kladivem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
To vrtaci kladivo mam. Na naprosto nouzove sroubovani jde pouzit, ale bit upevnuji primo do hlavy bez jakehokoliv drzaku. Pri sroubovani Vam drzak praskne, protoze vrtacka je na tohle nevhodna, je moc silna. I ten bit primo upevneny do hlavy se me podari znicit…..Poridte si, na sroubovani, poradnou aku vrtacku. Bude to urcite lepsi volba.

hodnocení

2x

Ako chcete riesit obmedzenie krutiaceho momentu? Iste, jedna zakladna momentova spojka v kladive je, aby vam to nezlomilo ruku, ked sa vrtak zasekne, ale na skrutkovanie to vhodne nie je.

non
hodnocení

Vycházím z manuálu vrtacího kladiva, kde je v sekci určené použití napsáno, že nářadí s elektronickou regulací je vhodné i ke šroubování.

hodnocení

0x
Snad turbošrouby by s tím šlo šroubovat obchodprodilnu.cz/... mám stejné vrtací kladivo a prozatím mně nenapadlo ho použít na šroubování... Používám Aku...

non
hodnocení

Díky za odpověďi, zápasím s ručním šroubovákem a vruty 6x60 pz3 a jelikož jich mám k našroubování celkem 80 tak jsem si chtěl ulevit a použít vrtací kladivo, aku šroubovák ani vrtačku nemám. Zřejmě to teda není dobrý nápad.

Můžeš si pomoct použitím vrtačky. Bit můžeš upnout přímo do sklíčidla. Pokud používáš na všechno pouze jeden bit, tak je to jistější. Pokud bys na střídačku měl šroubovat různé šroubky s různými bity, pak se dá použít i magnetický nástavec.

Vrtačka samozřejmě musí běžet na pomalou rychlost a bez příklepu!

Je to pouze o tom, jak velký cit máš v ruce pro ovládání spínače vrtačky, jak dlouhý má vrtačka doběh a jak kvalitní používáš bity.

Nejdůježitější je, abys sklíčidlo roztočil "tak pomalu" abys stačil dotlačovat bit do hlavy šroubu a aby bit nepřeskakoval (neprotáčel se v hlavě šroubu). Proto tady radí zašroubovat necelý šroub a pak ho dotáhnout rukou. Když protočíš (přeskakuje) bit v hlavě šroubu, tak je hlava šroubu sedře a pokud nemáš kvalitní bity, tak se odře i samotný bit. Ten pak při další práci přeskakuje stále častěji.

hodnocení

0x

Môžet použiť akýkoľvek držiak,ktorý tam upnete. Možno v návode je,že sa s tým dá aj skrutkovať,no bude to dosť nepohodlne. Stačí trochu viac pridať na vypínači a otáčky vyskočia na plno a na skrutkovanie sú rýchle. No od biedy si možno s tým pomôžete než to robiť ručne.

hodnocení

0x

Po vasom upresneni by som navrhoval zalozit PZ3 bit priamo do hlavy urcenej pre valcove vrtaky a malymi otackami to zatocit opatrne s rezervou tak 3 - 5 mm, zvysok dotiahnut rucne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]