Nejste přihlášen/a.
Mám pocit, že v tomhle bude držet nejlépe zmíněná chemická kotva, pokud ji uděláte dostatečně dlouhou. Musíte si uvědomit, že pryskyřice kotvy částečně vsákne do toho materiálu a dojde k jeho zpevnění. Pokud by to byl nějaký extrémně drolivý matroš, tak bych udělal velkou díru a vlepil do ní bukový hranol.
Pokud je stěna dosti pevná a soudržná, tak vysekat do té stěny kuželovou velkou díru, rozšiřující se dozadu. Pak navlhčit otvor a vyplnit sádrou. Po částečném zatuhnutí sádry vyvrtat otvor pro větší hmoždinu, dostatečně hluboko a po úplném zatuhnutí osadit hmoždinu více do hloubky a uchytit umyvadlo delším vrutem.
Nevím co máte za metriál oněch cihel,ale v porobetonu , respektive v atongu mám normálněumývadlo na hmoždinách co byli dodány s umyvadlem a vrutošroubem (vrtu do zdi=hmoždinky a druhá část závit tuším M6 nebo M8? mám to už cca 30roků a drží dobře i když ytongy nejsou až tak pevné jako třeba CP. ALe úpokud je to horší matroš než ytong pak díru VYFOUKAT od prachu, případně trochu vyjkropit a chemická to udrží tutově.-a nemusí být ani hmoždinka stačí klidně jen závitovka nebo onen šroub.
To je škvárová cihla nebo tvárnice...to je pěknej vopruz...vysekat nebo vyvrtat větší díru, zaházet cihlou, omítkou, betonem, sádrou nebo moje oblíbená metoda na tyhle staré problémy...zasádrovat dřevěnou kulatinku o průměru větším než je hmoždinka a zároveň menším než je otvor a do ní pak vrtat vrutem...nebo prostě kus dřeva..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.