Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám parazity v trámech? (foto)

Od: paratram odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda někdo dokážete psoudit, jestli je možné, že jsou v těchto trámech paraziti. Na zemi pod trámy jde vidět jemný prášek, který z nich padá (a asi myší trus, ale více mě trápí ty trámy) (když se do trámů bouchne, spadne toho víc).

Případně, nevíte co s tím?

Moc děkuji za jakoukoliv připomínku!

Mám parazity v trámech? (foto)
Mám parazity v trámech? (foto) #2
Mám parazity v trámech? (foto) #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

ano máte tam nějaké žrouty dřeva co tam nemají co dělat...stejné to mám i já pod střechou-trámy-taky co půl metru kopeček prášku ze dřeva-----kdysi jak se stavělo tak se trámy nijak neošetřovaly a semotamo je tam bohužel i kůra...takže pokud to má ještě cenu a jde to ošetřit alespoň nějakým nátěrem nebo postřikem proti těm dřevokazným škůdcům-pozor ony jsou ty přípravky-některé-i jedovaté.-taky jsou i různé postupy třeba pokud to není moc tak do těch dírek injekční stříkačkou stříknout nějaký přípravek -musite pohledat na netu...já to sice udělal ale stejně se ten postřik nedostal samozřejmě všude-něco jiného je když se ty trámy před montáží pěkně ošetří ze všech stran...já mám bohužel už smolíka...dokonse jak jsem měl dřevěné okna tak červotoč byl v jednom rámu a ten byl myslím natřený až moc ale stejně tam byl-takže tam jsem použil tu stříkačku...pěkný den

drevokaznyhmyz
hodnocení

2x

Dobrý den, dřevo na fotkách je zcela jistě napadeno. Máme na střeše podobnou nadílku, jen horší. Bojujeme s tím již 3. roky. Natřeli - Lignofiit na napadené dřevo, Bochemit - likvidace, Červostop. I do dírek stříkali, natírali štětcem i válečkem, abychom dostali nátěr i do více nepřístupných míst.Nátěry šly po sobě podle návodu v průběhu 3. let. Účinnost uvedených nátěrů nic moc, protože hmyz žere do hloubky, takže nátěr jej spíše zažene do hlubší vrstvy. Předpokládám, že pořídit novou střechu se nechystáte, takže pokračovat ve snaze dřevožrouty zlikvidovat. Doporučuji zkontrolovat, jestli na dřevo - trámy, krovy, zadeskování někudy nezatéká, protože požerači jdou raději do dřeva poškozeného vodou. Pokod zatéká, nejdřív ze všeho odstranit tento nedostatek. Pak, pokud máte napadena jen některá místa, doporučuji pozvat tesaře a uvedené úseky vyměnit za nové, ošetřené proti dřevokaznému hmyzu. Pak celou střechu nechat odborně natřít, nastříkat firmou. Firmy zabývající se touto problematikou mohou použít účinnější, pro laika nedostupné postřiky, které (doufám) dřevokazný hmyz i plísně, houby ve střeše zlikvidují. Letos hodlám tento krok uskutečnit, po 3. letech vlastního úsilí, které nepřineslo výrazný efekt. Stálo dost peněz a hodně práce - efekt malý.Od odborné firmy očekávám výrazně lepší výsledek (asi nutno pečlivě vybrat - reference a nabídka jejich práce, zkušenost a okruh působení, cenové srovnání...) a doufám, že takto vynaložené finance mi prodlouží životnost střechy. Tak ať se vám i nám podaří nezvaný škodící hmyz odstranit.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně tam bydlí červotoč. Zdravím!

P.S. Neslyšíte za ticha jeho vrzání? Nevidíte tam dírky?

mate59
hodnocení

0x
Máte to napadené červotočem, na zemi je jeho trus.Nutno ošetřit.

hodnocení

0x
To ani není trám, ale jakási skládačka.
Ovšem tak jako tak, je to po smrti a obávám se, že už nic nepomůže, jenom kompletní výměna. Čím dříve, tím lépe, než se to rozleze dal do baráku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]