Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu:
Máme vodoměr, který měří spotřebu odebrané vody v rodinném domě.
Máme studnu, kterou používáme na zalévání a přes léto se koupeme pod zahradní sprchou.
Obec nám účtuje paušál stočného 36m3 na osobu, protože odebranou vodu dle vodoměru máme nižší než 36m3 na
osobu. Šetříme vodou jak se dá, ale obec nám určuje stočné -paušálnlem 36m3 na osobu, i když dle vodoměru je
spotřeba vody poloviční. Je to v souladu se zákonem? Nikde jsem se nedočetla, že když je spotřeba vody účtována dle vodoměru, že stočné bude účtováno paušálem.
Děkuji za odpověď
A není to náhodou řešeno ve smlouvě o odpadních vodách co máte s obcí?
Podle mě, pokud tu vodu ze studny používáte pouze na zahradu a na zahradní sprchu a není žádným způsobem přivedena do baráku ani není důvod jít do baráku přivádět, no tak by se za odpadní vodu nic platit nemělo ( ze studny )...
Ale podle mě bude záležet na obci a smlouvě co máte
Paušál 36m3 na osobu za rok? Jsme 4 členná dospělá rodina a za rok máme spotřebu na RD 80m3.
Platím vodné +stočné SČVK. To máte tedy nějakou nestandardní divnou smouvu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.