Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastropovaná cena za 1 GJ tepla v paneláku

Od: petr332211® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Asi jsem Jantar, ale dnes nám přišel nový rozpis záloh na teplo za GJ 1560,- kč po zastropování.

sice už jsem pár desítek let ze školy, ale pamatuji si, že 1 MWh= 3,6 GJ, zastropování je 3025 ,- kč za 1 MWh plynu. to znamená že maximální cena za GJ je : 3025:3,6=840,27kč.+ distribuce.

Budu rád, když poradíte s případnou opravou mého výpočtu, děkuji :)

s pozdravem

Petr Král

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Chybí vám v tom kotelna a rozvod.

hodnocení

3x
Ta cena tepla v přepočtu vychází cca 5,6Kč/kWh. Dobrá zpráva pro Vás tedy je, že už nemusíte přemýšlet zda vytápět přes CZT nebo elektrickými přímotopy.
hodnocení

To máte pravdu, ale v "paneláku se počítá 50% na podlahovou plochu a 50% na měřák na radiátoru. tzn,. když nebudu v bytě v paneláku vůbec topit stejně zaplatím několik tisíc korun za topení plynem.

Ano, vím.. bohužel.

hodnocení

0x
Zastropování platí pro maloodběratele, vaše teplarna je velkoodběr a nakupuje za tržní ceny.
hodnocení

Asi nemáte pravdu :

Zastropování cen energií se bude týkat i plynových tepláren přeci.

hodnocení

0x
A co teprve my ostatní,kteří z toho nic nemáme a budeme vám tu "zastropovanou" cenu sponzorovat z daní i z daní našich dětí.. :-/
No, někdo se z těch prachů bude mít hodně dobře, ale ani vy, ani já to nebudem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]