Nejste přihlášen/a.
Mám v kuchyni niku, která vznikla tak, že dřívější majitel zrušil dveře z kuchyně do obýváku a tak vznikl průchod. Jelikož je v bytě hodně dveří, např. z chodby do kuchyně, z chodby do ložnice, z chodby do obýváku a ještě byl průchod z kuchyně do obýváku, nehala jsem ho ze strany obýváku zaslepit, čímž v kuchyni vznikla nika o rozměrech v=210 š=90 a h=40cm. Nechala jsem ji osadit policemi, prostor zůstal nezakrytý. Jelikož se mi to tak, jak to je, z různých důvodů příliš nezamlouvá, chtěla bych ten prostor něčím zakrýt. Mám několik nápadů, ale nevím, jak se rozhodnout, co by bylo nejjednodušíí na zhotovení a hlavně aby to bylo funkční. Poraďte...
Koupíte kování pro posuvné dveře s vozíky a na to zavěsíte lamino v nějakém dekoru, které říznou v Obibaukrámu, tam říznou i lišty na zakrytí pojezdu. Ti umí výšku lamina do 270cm. Dole bude vodící trn. Anebo systém posuvek do skříně, kdy lamino jezdí po liště na podlaze a nahoře je v takovém účku s vozíky, tuším dražší varianta.
Dobrý den, klasika a tedy osvědčený je látkový závěs, který podle potřeby jednou rukou rychle roztáhnete nebo zatáhnete. Zdravím!
glomba - ano, očekával jsem takovou reakci. Do dotazu to nenapíšete, ale až následně .
Police jsou na celou hloubku výklenku, takže tento způsob nelze použít, ani tam nechci nějaké textilie. Spíše než shrnovací dveře bych volila posuvné dveře z nějakého lehčího materiálu. Vzhledem k šířce výklenku, by mohly být i dvoudílné. Musely by se vyrobit na zakázku, výklenek je vyšší než se vyrábějí standartní posuvné dveře. Pak by ještě šlo vyrobit rám a osadit dvířka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.