Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mame hrubou stavbu domecku a vahame jesti udelat rozvody na centralni vysavac!
V celem dome budou plovouci podlahy a dlazba -zady koberec!memam zkusenost s plovouci podlahu nini mame vsude koberce!Proto me zajima jestli centralni vysavac nebo staci podlahu setrit vlhkym mopem?
NO ja osobne volim vysavac at je centralni nebo normalni MISTO MOPU! ve vasem pripade bych sla do toho centralniho .. vyhody uz vam tu popsali ostatni. JEDINA NEVYHODA TOHOTO VYSAVANI JE TA ze kdyz si omylem vysajete neco co jste nechtel tak to pak asi tezko dohledate , kdezto u normalniho vysavace je ten pytlik preci jen mensi a treba vysata nausnice se tam najde snaze nez v tom centralnim ... . CO SE TYCE TOHO MOPU tak ten pouzivam pouze po luxovani protoze tim se spiny ( pisek, drobky a vlasy) snadno nezbavite.. a desetkrat namacet a zdimat a zase vytirat to je fakt na dlouho..
centralni vysavac jednoznacne vyhrava A KOR KDYZ SE JEDNA o domek! pokud si to muzete dovolit tak nevidim nic co by vam v tom melo branit!
doplněno 19.04.10 16:12:joj ted vidim ze uz jste se rozhodli A DOBRE DELATE!
Já po konzultaci volil udělání rozvodů pro centr.vysavač (6.000kč) loni.Též ve fázi hrubé stavby a samotnou jednotku vysavače je možno osadit kdykoli.Nedokážu si představit, že bych musel dělat rozvody po nastěhování..Ta investice nebyla tak velká.
Radil bych Vám podstoupit onu investici do rozvodů a časem se rozhodnete...
Mít v novostavbě připravené trubky pro pozdější namontování CV není až tak nákladné.Ten pak nemusíte třeba vůbec namontovat,když nevyjdete finančně.Osobně má centrál mnoho výhod,ale i nevýhody.
JABRAKA
Výhodou je především malá hlučnost,motor a vývěva jsou umístěny mimo byt.Pak nepřítomnost zvířeného superjemného prachu.Pak je tu zametací škvíra,kam se v určitém místě šoupne smetený prach,pokud se použije mop.Z nevýhod je podstatně horší manipulace s hadicí,a hlavně dost vysoká cena.
JABRAKA
Máš na mysli horší manipulaci s 8m hadicí centr.vysavače oproti hadici klasického vysavače nebo oproti mopu?
Nejspíš oproti mopu, protože si nedokážu představit, že je horší, než manipulace s hadicí klas. vysavače i s vysavačem
Je zbytečný. Za ty peníze, co Vás bude stát, vám tam může dvakrát do týdne přijít někdo vytřít
Ve chvíli, kdy budete mít plovoucí podlahy zas tak né, ale co bude za pár let? Každopádně investováním cca 6tis./kč do rozvodů zas tolik nestratíte a do budoucna máte připraveno pro osazení centrální jednotky
Budem mit podlahovku takze s kobercem nepocitam ani do budoucna!Porad nevim jestli stoji zato poridit ten cent.vysavac!Ma nekdo zkusenosti? jak uklizite plovoci podlahy?Co treba roboticky vysavac?Ten centralni je asi zamnereny na koberce!
Cv mají spoustu příslušenství pro různé povrchy.Zkuste mrknout a uvidíte, zda-li právě Vám se to vyplatí:
Já ho volím i z důvodu patrového RD a třeba schodiště mám v plánu osadit zátěžákem a na to schodiště bude třeba ideální, tahat po něm pouze hadici.Navíc mám hned vedle RD zastřešené stání pro auto, takže i tam se bude CV používat, dále vysávání terasy ...
Já mám jasno
Naprosto souhlasím. Udělat trubky hned. Technoligie se dá vždy dokoupit později. Já to při rekonstrukci neudělal, a dost mě to teď štve. Že pokud ve mě chytnou saze, budu muset znovu bourat. Jinak mě se líbí spíš ty dražší typy s mokrým filtrem, a automatickým čištěním do odpadní trubky.
wow tak to se libi i me.. a abych pravdu rekla cekala jsem podstatne vyssi cenu! pokud si nekdy budu porizovat dum tak do toho rozhodne investuju.
Také plánujeme centrální vysavač, jsem člověk, který vysává často a všude, takže po delším zkoumání jsme se naklonili pro. Navštívili jsme několik známých, kteří ho mají, nic jako horší manipulace s hadicí jsem nezaregistrovala, naopak, vysávalo se mi výborně, je perfektní, že vzduch poté voní úplně jinak než po klasickém vysávání. Jako vyhozené peníze to nevidím, naopak. Do bytu nebo menšího až středního domu to nevyjde tak draho, ve srovnání se sousedkou - pořídila si takový ten slavný vysavač, přišel ji na 60 tisíc. My máme dům a hledali jsme agregát pro střední až velké domy, a kalkulaci máme na 30 tisíc. Při výběru jsme pátrala po internetových diskuzích a setkala se s lidmi, kteří mají CV několik let a všichni byli spokojení, dokonce mi řekli, že kdyby věděli, jak to bude fungovat, pořídili by si i takové štěrbiny k vchodovým dveřím a zásuvku do linky...
doplněno 19.04.10 08:31:Mimochodem také máme patrový dům, takový atypický s mezipatrem, takže schodiště je tam vlastně dvakrát, takže tam to také ocením, navíc plánujeme dát zásuvku i do sklepa, abych s vysavačem dosáhla i do garáže. A také máme jasno
Vlastní rozvody,pokud se pokládají přímo v hrubé stavbě,jsou za pár korun,trubky je možno použít různé,hlavně vnitřní povrch musí být hladký.Důležité jsou koncovky.Šikovný člověk,který dodrží postupy ,to namontuje snadno.
JABRAKA
Přesně tak, vzhledem k tomu, že to budeme "cpát" do baráku, který je ještě bez podlah, vlastně je ve fázi takové lepší hrubé stavby, tak doufáme, že práce bude snadnější
Vsem dekuji za odpovedi!
Uz mame take jasno CV si poridime!Jeste by me zajimalo kterou znacku doporucite pro stredni dum 200m2 podlahove plochy premyslim o Elektrolux nobo Cyclovac
v případe plov.podlahy a dlažby nevidím ve vysavači jakýkoli smysl. Ale je toje názor jedince, mojí osoby. Koberce nemám, zlatej hadr a kýbl.
no pokud potrebujete zhubnout a mate na to cely bozi den tak mop je skvela volba ovsem pokud se jedna pouze o jednu mistnost tak to taky tak ucinny nebude..
ted jsem to myslela velice vseobecne a ne primo na vasi osobu..
pro me mop je VYLOZENE NASTROJ na vytirani JIZ VYSATE A CISTE PODLAHY kdy se vlhym mopem nanese ochrana pro drevene podlahy ... NIC VIC NIC MIN! patlat mopem podlahu na ktere jsou vlasy pisek od bot a buh vi co jeste je ztrata casu ..
ale jak jsem rekla .. NA POHYB JE TO SUPER VEC
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.