Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka Electrolux EWT1567VIW nedoběhne celý cyklus

Od: zdenda* odpovědí: 12 změna:

Pračka Electrolux EWT1567VIW po 5 letech sice pere, ale nedoběhne celý cyklus - jen proběhne praní bez máchání a ždímání. Po praní se objeví na displeji čas 0 a musí se ručně nastavit máchání a to i několikrát, protože se třeba po 5 minutách vypne. Žádný chybový kód není zobrazen. Co s tím?

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

finanz
hodnocení

0x
To co vám poradím se vám líbit nebude: příště si koupit pračku od výrobce pracek, a ne vysavačů.
Mohu vám říci, že moje pračky se ani za 15 let vlastně už skoro za 20 let, nerozbily. A to byly povětšinou ty úplně nejlevnější modely, a zacházejí s nimi někdy i nájemníci (no pravda, tam už je to horší, jeden nájemník hlásí že mu blbne), a čím to bude? Buď mám neuvěřitelnou kliku, Nebo málo peru, anebo tím, že kupuju pračky od výrobce praček (a ne luxu).
Ps: Ale k meritu věci, to co popisujete by mohlo dělat nějaké vadné čidlo, snímač. Těžko říct.
To by mě zajímalo, jaké značky kupujete vy, když Electrolux je pro vás výrobce vysavačů a zároveň píšete, že kupujete ty levnější.
zdenda*
hodnocení

Díky za odpověď.

1. pračka byla TATRAMAT 241, ta nám vydržela 20 let ! Tenkrát v r. 1981 stála 6 320 Kč, což byla dost vysoká cena. Je fakt, že asi po 8 letech jsem vyměnil smaltovanou vanu a topné těleso, pak ještě 2-cestný ventil. Ale pak "makala" vesele dál. :)

2. pračka Electrolux EWT1050 nám vydržela téměř 16 let. Stála v listopadu 2001 dost, 16 900 Kč, ale svoje si "odkroutila".

3. pračka Electrolux EWT1567VIW za 13 990 Kč má zatím 5 let ... Výrobci asi čím dál tím víc přidávají různá "kurvítka" :(

hodnocení

0x

Buben je nevyvážený a těžký. Proto pračka nespustí vysoké otáčky, aby se nerozbila nebo někam neodskákala.

Prádlo nasáklé vodou. Může být i přeložená. Uber prádla, pokud tohle dělá.

hodnocení

0x
Tak mne napadlo. Kdysi naše pračka (výrobce už si nevzpomínám) také blbla. Nevypouštēla po režimu praní.
Otevřel jsem dole ten čistící otvor a v něm to víčko komůrky s vrtulí čerpadla. Ejhle! Dvě malé mince, knoflík, šroubek, kousek školské gumy, slušně zrnek písku, zavírací špendlík, a maličký plastový pytlíček, který to zřejmě zavinil.
Čerpadlo zřejmě nestihlo vyčerpat, programátor šel dál, až ho senzory stoply před dalším krokem.
Po vyčištění problém zmizel. Od té doby kontrolujeme pečlivěji obsah kapes šatstva před vložením do bubnu, také častěji i obsah komůrky čerpadla.
zts
Takovouhle banalitu snad tazatel chlap prověřil, zvláště když dnešní pračky mají ten filtr dostupný z přední části…
Jo a každý návod (nejen k pračce)má napsáno, většinou na konci, co dělat když…

zts... právě že v dnešní době bych nebyl tak naivní "chlap"...

zts
To by ale tazatel uvedl, že se cyklus vypnul ještě před vyčerpáním vody..To by ale tazatel uvedl, že se cyklus vypnul ještě před vyčerpáním vody.
Chlap jakože máme 128 pohlaví a nevíme jestli to je chlap?
Ok

Spíš, jestli bude manuélně zručnej a technickej typ. Né fakt, že má "ocas".

128 pohlaví?... už jsem asi starej. Za mě byly dvě.

zts
Já myslel že ti ještě nebylo 40 :)

Nebylo. Ale asi mě ty nový trendy nikterak nepostihujou ve 33.*smich*

hodnocení

0x

Pravděpodobně je chyba v programátoru:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]