Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseklé plastové balkonové dveře

Od: michal* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit, jak uvolnit zaseklé balkonové dveře, které s klikou ve vodorovné poloze nejdou otevřít (drží dole). Chtěl jsem utáhnout dolní pant, ale nikde není prostor na imbus 4. Je tam akorat nějakej šroub vertikálně v tom pantu, kterej když dotáhnu dolu, tak se dveře otvírají akorát hůř (zhorší se vůle). Pant posílám na fotce.
Ventilačka taky nejde, protože kliku není možné vytočit uplně nahoru.

Předem díky za rady.

Zaseklé plastové balkonové dveře

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Imbus zasunout shora do té díry a točit po směru hodinových ručiček.Tím by se křídlo mělo mírně zvednout

michal*
hodnocení

Jak jsem psal, v té díře je pouze nějaký plochý šroub (ne imbus 4), který když utáhnu šroubovákem dolů (po směru ručiček), tak se akorát zhorší vůle dveří, ale rozhodně se pravý dolní roh dveří neuvolní.

Zaseklé plastové balkonové dveře #2

hodnocení

1x
Tak zkuste ještě boční vůli, možná by to chtělo posunout dveře více vlevo. Je taky možné že odešlo kování a zarážky nejezdí. Mamce to zase drželo nahoře, takže jsem musel odšroubovat kameny. Takže vysadit dveře ven a vyzkoušet poté kování.

hodnocení

1x

Pravděpodobně máte prasklé rohové vedení kování.
Řešil jsem minulý týden u tchána.
V rohu jezdí ve vedení plech, který hýbe dole tám kloboučkem, který je zaskočený v tom domečku (rámový uzávěr tomu tuším říkají). Ten plech praskne a klobouček zůstane v domečku.
Je to peklo nedestrukčně to otevřít.

Je třeba to otevřít na tu ventilačku, zkuste trošku násilí, hýbat klikou a otevírat zároveň.
Potom zvenku vzít majzlík a dveře o rám přizvednout nahoru.
Pak vzít ocelový pásek a zaoblit konec a hrany, aby se to nesekalo o gumutěsnění nebo plast dveří.
Pásek vložit mezi dveře a rám a posunout klobouček do středu domečku.
Na sousedním okně si odměřte kde zhruba je ten domeček ať víte kde zhruba hledat.
je to děsná práce, ale po 15 minutách se zadařilo.
Provizorní "oprava"spočívala v odstranění spodního domečku z rámu (je to na 3 šroubech tuším).

eshop.mbcalibr.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]