Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte někdo jak se počítá vyúčtování?
Jde mi o to, že jsem měl na začátku účtovacího období ( 4 měsíce ) nějakou cenu ( cca 5kč/1KW ) a během roku ( na další 3 měsíce ) mi to navýšili na ( cca 10kč/1KW ).
Poté mi to znovu navýšili na ( cca 15kč/1KW ) - to by mělo být snad do ledna ( to je na 3 měsíce ) a od ledna by snad mohl být ten cenový strop ( cca 6kč/1KW ) a to by bylo na 2 měsíce ( v březnu je myslím vyučtování ).
Jak tedy budou počítat kolil jsem za dané období spotřeboval energie, když přece nemají opsaný elektroměr?
Neporadí někdo? čísla za 1KW jsem neuváděl reálná ...
Měl jste možnost nahlásit stavy elektroměru při změnách cen. Pokud jste to neudělal (což asi ne), tak se to rozpočítává (závisí na vašem tarifu, pokud elektřinou topíte, samozřejmě bude větší poměrná spotřeba přes zimu, pokud jí netopíte, ani neohříváte vodu, budo rozdíly léto/zima mnohem menší). Mělo by to ale odpovídat zhruba běžnému rozložení spotřeby v průběhu roku.
pokud nemaji opsany elektromer, dela se to pres odhad spotreby v danem mesici.
je to pres nejake modely - viz. zde
Dodala bych, že pokud se nic zásadního nestalo (narození dítěte a pod.), tak tyto odhady jsou velmi přesné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.