Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pronajímatel obec nám chce od ledna zvýšit nájemné ze 40kc za m2 na 70kč za m2. Je to navýšení o 75%. Podotýkám, že jde jen o holý nájem, služby za energie,teplo a voda jdou mimo to. V občanském zákoníku jsem četla, že lze zvýšit nájemné nejvíce o 20%, taktéž musí být dodržena podmínka, že jeho výše nesmí přesáhnout cenu obvyklou v dané oblasti. To nevím jak zjistit. Odpověd města byla, že paneláky jsou dotované a nepokryjí opravy a bla bla. Chápu to, ale proč se tedy neřídí zákonem, to nepochopím. Děkuji za všem za odpověd či radu jak se bránit. Lenka.
Pokud je na každý rok nová smlouva, nemůžete uplatit maximální zvýšení o 30%
To jste mimo...nová smlouva, za nové ceny..
Jediná rozumná odpověď na otázku , netuším, proč si ostatní neodpustili ty útoky, když často ani neporadili.
No protože paní Lenka11 nenapsala, že se jedná o "novou smlouvu", každý rok nová...proto ty odpovědi...
Děkuji tomkk za tzv. podporu , holt lidi jsou občas zlí a závistiví proto ty komentáře typu, a my platíme tolik a tolik. jenže my bydlíme v pr...světa kde lišky dávají dobrou noc, tak bych rozuměla navýšení ted plácnu o 50%, nééé o 75%. Holt musím tam zajít osobně a vše si nechat vysvětlit. L.
Děkuji za Vaši sarkastickou odpověd, jj máte pravdu. Ale k těm 7 000,- si připočítejte ještě platby za služby, teplo, plyn, voda, elektřina, takže byt, který se nachází v prr...světa vyjde pěkně draho. Pochopila bych zvýšení podle zákona, tj. 20%.
Ale nikdo vás nenutí, abyste tam zůstávala bydlet, pokud vám tam něco vadí. Najděte si takové bydlení, které vám bude vyhovovat.
Bydlím tu přes 30 let, kousek mám dost dobrou práci, nechci měnit byt kvůli tomu, že někdo nezná zákony.
Já se nechci dívat na byty v osobním vlastnictví, co to sem pletete, otázka zněla úpně jinak. Panebože. Je mi jasné, že byty v osobním v. jsou úplně jinej level.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.