Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení na zateplenou fasádu

Od: stavar15 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám tu takové dilema. Dům máme postavený z cihly KM BETA 300 (30 cm síla) a k tomu je 160 mm zateplení polyšem. Celkem má teda zeď +- 46 cm (+ omítky a fasáda). Na roh baráku bych rád přistavěl místnost, ale rád bych to vystřihl ze dřeva (mám zdroj).

Otázka.

Nechce se mi moc narušit zateplení (tedy vyřezávat polyš) pro kotvení trámů ke zdi).

Chci kotvit skrz polystyren do cihel na chemickou kotvu. Pozednice bude mít cca 6 m. Raději bych jí podepřel třemi sloupy, které budou taktéž kotveny do zdi skrz polystyren a zároveň do desky dole u paty.

Někde jsem četl, že spoj sloupu a fasády se vysilikonuje a sloup se zvenku obalí polyšem extrufovaným a dá se lepidlo, perlinka a ten rohový přechod se obloží třeba kamenem, aby nebyla vidět případná prasklina fasáda až si to bude sedat.

Je tohle reálné řešení?

Přistavoval tu někdo přes fasádu aniž by jí vyřízl až na cihlu?

Budu rád, za každý názor. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Co chceš v té místnosti mít-letní sídlo, kotelnu, saunu, garáž..?

stavar15
Dobrý den, no původně chtěla ženská zimní zahradu. Ale raději se přikláním k plnohodnotné místnosti cca 6x4 m s plechovou krytinou, pod ní vata, parotěs, palubky. Ty sloupy obalený polyšem,perlinou a lepidlem + obklad. Podlaha - beton deska, hydroizolace, polyš, folie, topení, cemflow a podlahová krytina. Mezi sloupy trojska fix okna nebo s ventilací. Je to na terase. Jde mi hlavbě o otázku toho připojení ke stávajícímu domu se zateplenou fasádou. Díky moc.
olinl

Základ je dobře spojit "podlahu" a střešní konstrukci se stávajícím domem, aby se to "nerozjíždělo" od sebe a obětovat přitom kousek polystyrenu. Vrchní trámy přístavby ideálně svázat s betonovým věncem stávajícího domu a novou základovou desku stáhnout taktéž se stávající deskou. Nevím jak to celé v návaznosti ve skutečnosti vypadá (zemina, spodní a povrchová voda, případný sklep, střecha,..), ale aby ti to vydrželo tak vše stáhnout k sobě, teplo a zima s barákem trošičku hýbou..

stavar15
hodnocení

Takže volně přeloženo. Když dám závitovky na chemickou kotvku do cihel nad terasovým průchodem (vychází to na 2,5 m do vrchního patra, kde jsou cihly 300 KM BETA), tak OK. To samé základ. Když napojím ztracáky do základů domu (tj, provážu to). Napadá mě možnost to navrtat, dát tam závitovou tyč na chemii do základů domu) a pak zalít přístavbové ztracáky tekutým betonem, tak by se to mohlo spojit?

Problém je, že já už tu mám přistavěnou terasu u domu. Respektive 300 mm ztracáky jsou nalepený cca 2 roky na základ domu. Dával jsem tenkrát ob-patro ztracáků (tj. 2x) roxor 8 mm do základů domu cca 15 cm. Pochybuji, že by se to spojilo. Jak to navázat dodatečně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]