Dobrý den, jistě jste zaznamenali v médiích zprávy o probíhající akci v řetězci Lidl na slevněná vejce. Lidé prý brali obchody útokem a někde prý již v 7:30 bylo vyprodáno. Rodiče se také pro ně zastavily a koupily dvě plata po 30ks. Do dnešního dne rozbili 20ks vajec a z tohohle množství bylo 7ks schnilých a smradlavých. Přitom je doba minimální trvanlivosti do 28.11. Mě to rozhodně nepřijde normální. Na zkažené vejce jsem naposled narazil před více než třiceti lety. Proto mě to v takovém množství udivuje. Máte někdo s nimi podobný problém? Nebo jen oni zrovna narazili na špatný "kus"?
Řeknu to asi takto, máte vejce z koncentráku za 3,33 Kč/kus. 7 pukavců ze 20 je fajné. Snad vás to příště odradí stát mega fronty a hypovat takové akce. Včera jsem si v jiném marketu koupil odpoledne bez tlačenice podestýlkové za 3,99 Kč/kus a naprostá spokojenost.
víte jaký je rozdílů mezi podestýlkovými a z koncentráku? ŽÁDNÝ, akorat že ne všechny mají klasickou podestýlku, ale oboje je svým způsobem koncentrák pro ty slípky!
dzes
Podestýlka a klec samozřejmě rozdíl v přístupu k těm slepicím je, ne že rozdíl není žádný. Ale měl jsem si odpustit slovo koncentrák, uznávám. Úplně jsem tušil, že nějakej neposeda se toho jednoho slovíčka chytne jako lejno košile. Omlouvám se, že jsem vám dal tu příležitost. Na druhou stranu, kdo není schopen nikoho urazit, nemá se poustět do psaní. Jestli bijete hlavou do zdi i v reálu, tak souhlasím a držím palce. Nepolevovat a držet intenzitu.
A kde mají dnes vejce za 4 koruny? My máme naštěstí od známých, ale trochu to sleduji a byla jsem překvapena, že dnes měli v Kaufu 10 za 60 korun a minulý týden za 53. Tomu teda říkám skok!
dzes
diesel - ano, máte pravdu, vím toho mnoho, prošel jsem toho mnoho. sisi - v Albertu 10 ks / 39,9. (Jinak si můžete vždy hledat slevy, třeba na vejce, tady kupi.cz/...
dzes
Znovu odkaz, zůstala tam předtím závorka, tak je nefunkční. kupi.cz/...
Kupuju v akci všechno, i maso. Přece nebudu za panenku platit přes 300Kč/kg, když ji mohu koupit za 180. Pozor, nezaměňovat akci za zboží s blížícím se koncem spotřeby. Maso kterému za pár dní končí spotřeba nekupuju.
Konkrétně ale u nás, šílenství, nadávky...vejce za 3,30Kč nejsou...a lidi do druhého dne asi nepřežijí.
Přitom v našem městě stačí těm důchodcům jet autobusem na druhou stranu města do místní drůbežárny a vejce mohou koupit ještě levnější, nebo maximálně za těch 3,30Kč běžně. Ale to ne, raději se poběží hádat a rozčilovat do Lidu.
Pane Martine -včera tam byla moje, vajíčka byla tedy o pár haléřů dražší-ale BEZ fronty , praní se s vietnamci a důchodci a navíc čerstvější než v místním kaufu a albertu , kam taky dodávají (tedy pokud to auta těchto prodejců nevozí někam do centrálního skladu a pak teprve na prodejny! Čemuž bych se ale ani trochu nedivil!
Diesel: Přesně tak to ale opravdiu bývá. Madeta JH dodávala mléko pro Billu a i když to z výroby do krámu šlo (s mírnou nadsázkou) dovézt na paleťáku, tak to jezdilo přes Prahu. Přijel kamion, naložil mléko a dovezl ho do Prahy. Tam se mléko v cenrtrálním skladu složilo, leželo tam dva dny, pak se naložilo a vezlo složit do JH.
Tazatel vejce neshnije.pouze se zkazí! už jsem snad 40 let neviděl pukavce-ani mezi domácími ani mezi kupovanými vejci! Nenormální je jen to jak lidé reagují na hloupou zprávu někde v TN !
Já vím jak to s vejci je. Jen jsem nevěděl jak to správně napsát. A přesně jak píšete. Taky jsem se skaženým vejcem nesetkal dobře 30 let. Proto mě to množství překvapilo.
Jasně . Holt stát se může že se z některého stane záprtek! Co je na tom zajímavé, že jako dítě se od domácích slepiček občas vyskytl ale z velkochovů jsem ještě neviděl. Asi jste si tu smůly vynral za mne a za vás za těch dohromady 70 roků!?
Jinak já tyhle akce taky nepodporuju. Abych před 7h stál před obchodem a čekal až otevřou abych tam byl první. Raději dám nějakou korunu navíc a sjedu si je koupit jinam. Dotaz byl položen proto, jestli to je nějaký plošný problém nebo ne. Ale zajímalo by mě, jak jsou tyhle vejce staré, když je mezi nimi tolik špatných. Určitě se ponesou zpět do prodejny, ať vidí co prodávají
Problém bude zřejmě lokální - já třeba koupil v našem obchodu mléko cca. 5x - z toho minimálně 3x bylo zkažené 4 dny před koncem minimální trvanlivosti - v podstatě čersvé bylo jistě špatně skladované.
A pokud daný obchod nemá kvalitní skladovací prostory, může být celá várka kontaminovaná, kvalita ovlivněná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.