Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
na chatě jsem chtěl oddělat původní ventil a napojit se na tomto místě novým s rozbočkou na více vývodů. Ale při šroubování se v půlce ulomil a asi 8mm zůstalo uvnitř (viz foto). Jak to vytáhnout? Zkoušel jsem různě klepat, zkoušel jsem tam něco vměstnat a otáčet ale nic přesně padnoucího nemám a úlomek nemá čouhající část ven, za kterou bych ho chytil.
Pak mě napadlo, že to, v čem je to zaseklé, je jen redukce (fitink?) z původního závitu pod ním v tom koleně? Chápu to dobře? To se mi ale za boha nepodařilo vší silou otočit. Jen jsem cítil, jak hýbou celou trubkou za kolenem, kterou bych nerad poškodil.
Jak tohle prosím vyřešit? Hledám řešení, které neznaméná rozdělat zeď za kolem ideálně
Děkuji za tipy
Ano vypadá to na redukci 3/4 na 1/2 coul a co nejde silou,jde ještě větší silou.Popř. nahřát aspoň horkovzduškou.Vypadá že to je v pozinku a ten by měl vydržet
Na tu redukci bych vzal klíč příslušné velikosti, je to lepší než sikovky a sikovkama bych držel to, co je ve zdi (nejlíp až za zatáčkou, ale ještě v koleni a o to bych se opřel). Snažil bych se delší dobu působit přiměřenou silou, ono to třeba po chvíli povolí. Hlavně pozor na zranění, je potřeba být připravený na to, že to může náhle a nečekaně povolit.
Je potřeba vypálit těsnění mezi redukcí a kolínkem. Stačí 1 kW hořák ze soupravy Meva na PB bombu.
Chytrej nápad, vypálit si koudel i mezi kolenem a trubkou ve zdi
TAzatel: Normálně chytneš sikovkama koleno a vyšroubuješ tu redukci.
Bez té redukce a možnosti vyšroubovat celý - upraveným plátkem pilky nařízneš ten zbytek uvnitř, jen tak abys nezařízl do závitu v koleni, pak to klepáním majzlem nebo šroubovákam ohneš/ vylomíš dovnitř a vypreparuješ ven. Nebo si nařízneš dva zářezy proti, naklepneš přesný plocháč a vytočíš za něj.. Možností je víc, ale když to jde vyšroubovat celý tak to je zbytečnost..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.