Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň v rohu místnosti

Od: lenulakr® odpovědí: 4 změna:

Mám známou paní - 90 let - byla jsem se na ni podívat a stěžovala si, že má plesnivý kout v pokoji. Osobně si myslím, je to kout na SV - tedy i když je slušně,nemůže se prohřát , ale hlavně hrozně málo topí. Má tam 18 °, maximálně 19 °, Sice dost větrá, ale myslím, že nejhorší je ten chlad. Ona sama má dvoje kalhoty a dva svetry, teplé bačkory a chlupatou vestu a že prý jí je dobře, že jí není zima. No, nevím. Je tam nevlídno, nepříjemně. Co byste jí poradili? Má strach, aby vyšla s platbami za plyn. Já vidím řešení jen ve zvýšení teploty v bytě. Dík

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Bohužel jí nikdo neporadí tak, aby to známou uspokojilo. Minulý týden byl v televizi pořad o úspoře na topení a hned tam varovali, že jakmile začnete špatně šetřit, tak přijdou plísně.

Bez znalosti dlouhodobé vlhkosti a teploty, nelze radit přesně.

Nejspíše jde o tepelný most.

hodnocení

4x

Více topit samozřejmě pomůže, spolehlivé řešení je natřít kout přípravkem proti plísni s dlouhodobým účinkem (bezchlorový). Plíseň zmizí a už by se neměla objevit, protože ten přípravek zůstane ve zdi a brání růstu plísní. Po cca 3 letech je třeba nátěr zopakovat. Pokud vlhnou zdi v bytě, je třeba to zkonzultovat s někým znalým.

hodnocení

0x
Pokud jde vylozene o plisen z kondenzace vzdusne vlhkosti na povrchu zdi, tak se mi osvedcil nater eternal thermo. Da se na nej pouzit i pripravek proti plísní od stejneho vyrobce. . Hlavne peclive odstranit vhodnym pripravkem plisen.

Plíseň ze zdi odstraníte stejným přípravkem, kterým se zeď následně napustí. Tyhle přípravky obsahují kvarterní amoniové soli, což jsou látky s podobným složením a podobnými účinky jako saponáty používané např. k mytí nádobí. Uděláte v kýblu cca 2 litry roztoku, namočíte do toho hadr a zeď jím omyjete. Plíseň se přípravkem snadno smyje a zároveň i zahubí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]