Nejste přihlášen/a.
Mám známou paní - 90 let - byla jsem se na ni podívat a stěžovala si, že má plesnivý kout v pokoji. Osobně si myslím, je to kout na SV - tedy i když je slušně,nemůže se prohřát , ale hlavně hrozně málo topí. Má tam 18 °, maximálně 19 °, Sice dost větrá, ale myslím, že nejhorší je ten chlad. Ona sama má dvoje kalhoty a dva svetry, teplé bačkory a chlupatou vestu a že prý jí je dobře, že jí není zima. No, nevím. Je tam nevlídno, nepříjemně. Co byste jí poradili? Má strach, aby vyšla s platbami za plyn. Já vidím řešení jen ve zvýšení teploty v bytě. Dík
Více topit samozřejmě pomůže, spolehlivé řešení je natřít kout přípravkem proti plísni s dlouhodobým účinkem (bezchlorový). Plíseň zmizí a už by se neměla objevit, protože ten přípravek zůstane ve zdi a brání růstu plísní. Po cca 3 letech je třeba nátěr zopakovat. Pokud vlhnou zdi v bytě, je třeba to zkonzultovat s někým znalým.
Plíseň ze zdi odstraníte stejným přípravkem, kterým se zeď následně napustí. Tyhle přípravky obsahují kvarterní amoniové soli, což jsou látky s podobným složením a podobnými účinky jako saponáty používané např. k mytí nádobí. Uděláte v kýblu cca 2 litry roztoku, namočíte do toho hadr a zeď jím omyjete. Plíseň se přípravkem snadno smyje a zároveň i zahubí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.