Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevný internet v domě

Od: najemnik odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
jsem nájemník v novostavbě a mám zájem o pevný internet, pronajímatel mi sdělil, že se mám obrátit na CETIN, kteří prý poskytují internet, od nich jsem obdržel zprávu, že na adrese žádný internet neposkytují. Psal jsem i na developera, zatím bez odpovědi.
Prosím o radu na koho se obrátit a co dělat.
V bytě bych již měl mít zabudovaný kabel (viz foto v příloze) tak nevím zda je nutná nějaká instalace technikem apod.
Děkuji za odpovědi.

Pevný internet v domě

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ta zasuvka (ak je v nej aj kabel, ktory vedie niekam do spolocnych priestorov), ta je niekde ukoncena v datovom rozvadzaci. Vy musite zistit (to vam nik na dialku neporadi) aki poskytovatelia internetu su vo vasom baraku a ci vedia dostat signal do vasej zasuvky.

Ta zasuvka moze byt len rozvod v ramci bytu samotneho. Mate ich viac? Su aj v inych izbach?

Cakajte na odpoved od developera, aky pevny internet mozete mat.

hodnocení

0x

Na Vaší fotce je ukončení telefonního kabelu pevné linky. Používá to O2 nejen pro telefonní linku, ale i pro Internet. Ovšem to, že je rozvod po domě ještě neznamená, že je funkční. Zeptejte se v O2.

hodnocení

0x

Oběhněte sousedy a zeptejte se jich. Pokud na tom budou stejně jako vy, vyžádejte si od majitele bytu kontakt na Společeství vlastníků a na správce domu, ti by to měli vědět nejpřesněji, jaké možnosti připojení jsou přesně ve vaší lokalitě. A na webu CETIN jde zadat přesná adresa a ukáže to nabídky pro lokalitu.

omg
hodnocení

0x

Právě poslouchám live Prof. Ing. Peter Staněk, CSc. - jede na kanále Petr Bureš teď.

Zrovna tam řekl, že mladí nevycházejí nekomunikují nemají zájem o sex

ps: k vám to má ten vztah, že asi potřebujete tuhle radu, abyste se zeptal sousedů, jak jsou připojení k internetu...

O tom většinou pronajímatel nic neví... Ale ti, kteří skutečně v domě žijí, to obvykle vědí velmi dobře ... tedy pokud to nejsou nějací asociálové připojeni přes mobilní data :)) hodně takových nájemců znám.

pps: Co je nebo není nutné instalovat vy neřešte, to si zajistí ISP. A v každé obci je nejméně 1-2 wifinkáři a dnes i optiky... Pokud to nemáte v domě na nástěnce, zazvoňte na 2-3 sousedy (nejlépe vlastníky ne nájemce) a dozvíte se!

jano123
hodnocení

0x

Trošku sa prebuďte, buďte aktívný, neverím že v celom činžáku

nik nemá internet...*uspech*

Keď ho už budete mať, využívajte ho v rozumnej miere,

žite naplno vnútorne aj voči okoliu. Poznám niekoľko

prípadov, čo aj spia s ntb, zvláštna deviacia...*klik*

hodnocení

0x

Řekl bych, že na fotce je ABB zásuvka na UTP kabel, možná jeden konektor, možná dva. Na připojení PC a/anebo TV. Na druhém konci tohot UTP bych čekal asi router (ještě v bytě, já to dávám doprostřed bytu pod strop), od něj datový kabel někam před byt na chodbu, kde bude skříň poskytovatele netu. To chce se poptat sousedů, kdo je tam poskytovatel dat a tv.

doplněno 09.11.22 17:01:

Stepm, to vypadá na rekonstruovaný byt. Pokud to dělám, někde u rozvaděče si najdu kabel z chodby, příchozí data. Ty si vytáhnu někam doprostřed bytu, pod strop, vedle udělám zásuvku elektřiny. Tam dám router, do něj zabodnu ten příchozí UTP . Z routeru roztahám odchozí UTP do míst, kde předpokládám televize a počítač, většinou tři místa. A tam to zakončuji touto datovou zásuvkou, z jednou anebo dvěma maskama. Ale připouštím, že někdo si s tím tak nehraje a pak jsou po bytě pod kobercem, za nábytkem a v lištách roztahané UTP kabely od routeru. V paneláku nemám rád, když se to řeší přes WiFi.

Router se připojuje až do této zásuvky, druhý konec kabelu je někde ve sklepě.

hodnocení

0x

Lokalita? Novostavba jistě není bez internetu. Když pronajímatel prd ví, tak se zeptejte sousedů nebo ideálně správce domu. Snad vám na něj dal kontakt? Nebo napište dotaz na nástěnku. Zásuvku máte, takže někde v suterénu bude datový rozvaděč, kde vás jen připojí, přímo v bytě se nic dělat nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]