Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych si ověřit tloušťku zateplení navrženého firmou pro Ytong 30 cm. Dříve měli na webu Isoveru dobrý kalkulátor, ale už tam není a jiný jsem nenašel. Chtěl bych se jen ujistit, že 14 cm minerální vaty je dostačující, protože některé nové články uvádí, že nic pod 16 cm nemá smysl, tak nevím. Děkuji
...je dostačující..
a vy chcete dostačující zateplení? To já chci jen to výborné, skoro to nejlepší.
Máte nějaké normy, doporučené, nařízené a podobně. Páč to, co se doporučovalo před 20 lety je dneska již nedostatečné.
Vy si musíte najít tu Vaší správnou hodnotu tepelné ztráty domu a k tomu vše přizpůsobit.
Ano, a pŕoto se ptám na kalkulátor Nějaký jsem našla tuším u Rockwoóu, a tam to vyšlo že těch 14 cm vaty na 30 ytong splňuje standsrd pro nízkoenergetické domy, což se mi moc nezdá.
standsrd pro nízkoenergetické domy
A co je to ten standard a co je nízkoenergetický dům? Jaký je pak horší, jak nízkoenergetický dům? To musíte nastudovat, abyste věděl(a), jaké to jsou hodnoty a jak se rozhodnout.
Chcete splnit normu, nebo stavět a bydlet ekonomicky?
Zkuste se inspirovat pasivním domemem..hledat na jejich stránkách..
Ano o to se právě snažím. Ale byly k dispozici kalkulatory s hodnotami tep.odporu jednotlivých materiálů a výsledky pak porovnávaly s normou i doporučením.
Našel jsem na cemixu, přikládám protokol:
ZADÁNÍ
Zvolili jste konstrukci Pórobeton tl. 300 mm, objemová hmotnost 600 kg/m3, U = 0,543 W/(m2.K)
Zvolili jste zateplovací systém Cemix THERM M, izolant minerální vlna (MW) s podélným vláknem (TR=15, λ=0,039 W/m.K)
VÝSLEDEK VÝPOČTU
Minimální potřebná tloušťka izolantu je 60 mm(U = 0,296 W/(m2.K)).
Doporučená tloušťka izolantu je 80 mm (U = 0,257 W/(m2.K)).
Při tloušťce izolantu 140 mm dosáhne účinnost zateplení hodnot vhodných pro pasivní domy (U = 0,184 W/(m2.K)).
Zvolenou konfigurací jste dosáhli zlepšení tepelných parametrů zdiva o 45.5 %(minimální), o 52.7 % (doporučená) a o 66.1 % (pasivní)
Dle Cemix kalkularoru to je nejlepsi varianta, splnujici nejprisnrjsi normu pro pasivni domy (coz se mi zda divne, uprimne byvh cekal vetsi tloustku) . Samozrejme dalsi zvyseni to opet snizi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.