Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vycistit septik?

Od: luko89 odpovědí: 15 změna:
Dobry den,potreboval bych radu jak nejlepe a nejjednoduseji vycistit 6ti kubikovy septik?
Pred letem jsem ho nechal vytahnout a chlapek z aquaservisu ho tak pekne vyplachnul ze kdyz jsem tam po mesici lezl udelat diru do pricky,tak tolika nesmrdel.V tuto chvili do nej mam navedene okapy a je asi do polovicky plny.Mam v planu pres domaci vodarnu z nej navest vodu do dvou WC na splachovani Chtel bych ale byvaly septik co nejvice vycistit abych si spinavou vodou tolika nezasvinil trubky,protoze kdyz v nem dojde voda tak otocim kohoutkem a budu splachovat zase pitnou vodou,ale nerad bych aby se nejaky bakterie dostali do trubek v baraku..
Mam pouzit velkou davku nejakeho chloršoku do bazenu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
To obyčejné "když dojde voda, tak jen otočím kohoutkem a budu splachovat pitnou" si dobře rozmyslete.
Pokud to má být legálně a dle zákona, tak to vůbec není takto jednoduché. Jednak musíte vyřešit ono propojení dvou zdrojů dle normy a za druhé také měření vody kvůli stočnému (pokud jste napojen na obecní kanalizaci).
luko89
hodnocení

Zrejme o tom neco vite,mohl bych poprosit treba o odkaz na ten zakon podle ktereho se mam ridit? Nerad bych si pridelal problemy :(
Já Vám to klidně po telefonu popíšu a poradím.
Napište mi do vnitřní pošty a pošlu Vám telefon.
luko89
hodnocení

Tady mate email: renmagnum@seznam.cz

hodnocení

0x

Ten napad sa mi vobec nepaci, nikdy ten septik nedate do stavu, aby bol nezavadny. Spravte taku dieru, aby ste tam dokazali spustit niekolko kusov IBC a tie pouzite ako zasobniky.

kenav

Tak aspoň 3 roky používejte vodu jen na zalévání pak teprve do baráku. V žádném případě se to nesmí propojovat se soustavou v domě. Pokud to nebude nikdo kolaudovat a nehrozi návštěva pracovnika VaK tak si to zaveď kam chceš

hodnocení

0x

Napadlo mě, že by šla použít jezírková folie.

luko89
hodnocení

Dekuji za komenty,uprime se mi to take nelibilo michat zapojeni s pitnou vodou,takze ted uz vim ze to prozatim necham na zalevani a nekdy pristi rok to odkryju a budu resit upravu povrchu nadrze(pry by ba to mohla jit jakasi barva,ktera zaroven zaizoluje netesnost betonovych sten).

Pokud budeš pak opravdu chtít propojit vodárnu, která bude čerpat tu dešťovou vodu do splachovačů WC, tak hlavně vlož do potrubí pitné vody (jako té záložní možnosti) zpětnou klapku, která zabrání, v případě, že by jsi zapomněl uzavřít příslušný ventil mezi okruhy a případně by mohlo čerpadlo přetlakovat vodovodní řád v případě omezení tlaku v řádu, aby se ta dešťovka z nádrže nemohla dostat do vodovodního řádu RD.Co se týká měření vody jdoucí do odpadu z "cizího" zdroje, to neřeš. Sice by se teoreticky pak mělo toto množství připočítávat k vodě splaškové, jdoucí do kanalizace, které je odvozeno běžně od čerpání a měření vody pitné, ovšem mnoho lidí používá studny a případně jiné zdroje vody běžně. Zatím jsem neslyšel, že by to "vodaři" nějak řešili.

asd1

To jsou tekutý izolace/ tekutý lepenky.. Důkladně vypláchnout, vyčistit, vysušit a natřít.. I tak to asi nebude nic moc.. Nutná i filtrace hlavně kvůli napouštěcímu ventilu kde je malá díra a každej binec vadí..

Propojení zdrojů vody nejlíp přepojováním nějakou hadicí nebo spíš vlnovcem - z jednoho odpojíš na druhý přiojíš. Nesmí to být fyzicky propojený a oddělený jen ventilem, ani s tou zpětnou klapkou to nestačí. Při nedodržení hrozí velký problémy.

Bohumile, nemáte pravdu.
Zpětná klapka nic neřeší. Tak to být nesmí.

Já to mám udělané tak,že mám po domě nataženou zvlášť trubku na technickou vodu,kterou zásobuji dvě WC.A za vodárnou je vodoměr,pro placení stočného.Funguje 22 let a za tu domu proteklo těmito zařízeními 340 kubíků vody.

martincakl, já nemluvím o tom, zda to tak být smí, nebo nesmí. Mnohdy si to lidé stejně udělají bez ohledu na předpisy a normy. A ta zpětná klapka řeší aspoň to, aby bylo zajištěno, že se "cizí" voda, případně i kontaminovaná, nedostala do vodovodního řádu. A v mnoha RD jsou zapojeny, do vodovodního rozvodu RD, dva zdroje pitné vody, tedy vodovodní síť a třeba vlastní studna. Pochopitelně, oddělení úpné a samostaný rozvod je nejlepší, o tom žádná. ;)

hodnocení

0x

Trosku od veci, ale suvisi to s klapkou. V panelaku je rozvod poziarnej vody napojeny na privod studenej pitnej vody. Je tam spatna klapka. Teoreticky mozu prist hasici a napojit cisternu s cerpadlom na poziarny rozvod. Bez klapky by mohli pretlacit svoju technicku hasiacu vodu do rozvodu pitnej.

Mícháte požární rozvod a tzv. suchovod - trubku připravenou pro napojení požární cisterny .Aspoň u všech objektů které jsem viděl to bylo řešené dvouokruhově ( i průmyslové stavby)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]