Nejste přihlášen/a.
Ten napad sa mi vobec nepaci, nikdy ten septik nedate do stavu, aby bol nezavadny. Spravte taku dieru, aby ste tam dokazali spustit niekolko kusov IBC a tie pouzite ako zasobniky.
Pokud budeš pak opravdu chtít propojit vodárnu, která bude čerpat tu dešťovou vodu do splachovačů WC, tak hlavně vlož do potrubí pitné vody (jako té záložní možnosti) zpětnou klapku, která zabrání, v případě, že by jsi zapomněl uzavřít příslušný ventil mezi okruhy a případně by mohlo čerpadlo přetlakovat vodovodní řád v případě omezení tlaku v řádu, aby se ta dešťovka z nádrže nemohla dostat do vodovodního řádu RD.Co se týká měření vody jdoucí do odpadu z "cizího" zdroje, to neřeš. Sice by se teoreticky pak mělo toto množství připočítávat k vodě splaškové, jdoucí do kanalizace, které je odvozeno běžně od čerpání a měření vody pitné, ovšem mnoho lidí používá studny a případně jiné zdroje vody běžně. Zatím jsem neslyšel, že by to "vodaři" nějak řešili.
To jsou tekutý izolace/ tekutý lepenky.. Důkladně vypláchnout, vyčistit, vysušit a natřít.. I tak to asi nebude nic moc.. Nutná i filtrace hlavně kvůli napouštěcímu ventilu kde je malá díra a každej binec vadí..
Propojení zdrojů vody nejlíp přepojováním nějakou hadicí nebo spíš vlnovcem - z jednoho odpojíš na druhý přiojíš. Nesmí to být fyzicky propojený a oddělený jen ventilem, ani s tou zpětnou klapkou to nestačí. Při nedodržení hrozí velký problémy.
Já to mám udělané tak,že mám po domě nataženou zvlášť trubku na technickou vodu,kterou zásobuji dvě WC.A za vodárnou je vodoměr,pro placení stočného.Funguje 22 let a za tu domu proteklo těmito zařízeními 340 kubíků vody.
martincakl, já nemluvím o tom, zda to tak být smí, nebo nesmí. Mnohdy si to lidé stejně udělají bez ohledu na předpisy a normy. A ta zpětná klapka řeší aspoň to, aby bylo zajištěno, že se "cizí" voda, případně i kontaminovaná, nedostala do vodovodního řádu. A v mnoha RD jsou zapojeny, do vodovodního rozvodu RD, dva zdroje pitné vody, tedy vodovodní síť a třeba vlastní studna. Pochopitelně, oddělení úpné a samostaný rozvod je nejlepší, o tom žádná.
Trosku od veci, ale suvisi to s klapkou. V panelaku je rozvod poziarnej vody napojeny na privod studenej pitnej vody. Je tam spatna klapka. Teoreticky mozu prist hasici a napojit cisternu s cerpadlom na poziarny rozvod. Bez klapky by mohli pretlacit svoju technicku hasiacu vodu do rozvodu pitnej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.