Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyvložkovaný komín

Od: lenulakr® odpovědí: 4 změna:

Máme tady jeden komín nevyvložkovaný, můžeme do něj připojit malá kamínka na dřevo? Ostatní komíny jsou vyvložkované, ale tam je připojený plyn a odsavač a jsou daleleko od místa, kde by mohla kamínka být, Asi bude potřeba komín nechat zkontrolovat kominíkem, ne? Ale ten to asi nepovolí. Jak to vidíte? Dík.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Urcite zavolajte kominara, zahorenie sadzi je velmi nebezpecne.

hodnocení

0x

Kontrolu od kominíka byste mít měli - je to povinné. A co já vím, tak kvůli kamínkům na dřevo se vyvložkovat nemusí. Ovšem záleží na tom, v jakém stavu komín je.

imrich*
hodnocení

0x
Nedavno jsem řešil stejny problem. Jeden kominik i než by videl komin hned mi říkal že třeba vložkování. Tak jsem polal druhemu. Tak ze vložka ještě neni povinna ale za 2-3 prej bude povinnost. Jinak komin zkontroluje stav. A vložka nemusi byt.

asd1
hodnocení

0x

Připojit kamna na nevyužívaný komín = povinná revize, tj. ne kominík ale RT spalinových cest.

Záleží na stavu komína, pokud je v pořádku tak vložka být nemusí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]