Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit kuchyň skladem?

Od: arm odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, kde vybrat kuchyň - kde mají díly skladem.

Před lety jsme měli kuchyň Ikea, po včerejší návštěvě si manželka nevybrala.

Dvakrát jsme byly v různých pobočkách xxxlutz, (je to neuvěřitelný) *smich*:-D ale nemají tam prodavače co dělá kuchyně - vždy výmluva že je zrovna u lékaře.

V oresi taky výběr nicmoc, ale zatím asi nejlepší.

Rádi by jsme přijeli na prodejnu - s prodavač ná udělal návrh a ten den nebo druhý si kuchyň odvezli. Jako je to v Ikea.

Čekat na výrobu 6 - 8 týdnu nemůžeme.

Rozměr místnosti kuchyně 20m2 + francouzské okno.

Cena 200 - 300 tis i se spotřebiči. *ee*

Děkuji za info

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tm
hodnocení

2x

My kupovali v supersektor.cz, jestli to ještě existuje. Ale bylo to před lety taky asi 6 týdnů. Tak Vánoce lze pořešit takto: stůl + židle seženeš většinou hned (ikea, asko, lutz, prodejny s nábytkem), sporák - na něm můžeš vařit/péct i bez linky, mikrovnku dáš na nějakou bednu. Provizorní linku uděláš tak, že položíš dřevotřísku na nějaký stůl nebo skříňky. Není to sice moc pohledný, ale my takto žili po nastěhování asi rok (rekonstrukce) a světe div se, přežili jsme to. Hodně zdaru. Vánocemi život nekončí!

krtek6
hodnocení

0x

*smich**haha*...hodně naivní představa...vraťte se k té IKEI;)

arm
hodnocení

Proč? :)

Z důvodu dostupnosti nebo ceny? :))

krtek6

ono se tomu pro nic za nic neříká "sektorový nábytek" a ani ten už dneska nebývá "skladem" ...na všechno se dneska čeká..kor na individuální truhlářské výrobky typu kuchyň

omg
hodnocení

0x

druhý den si kuchyň odvezli? No tak v ikee si můžeš odvízt ještě ten týž den, jinde tak těch 7-8 týdnů

pokud to všechno budu v ikee mít, záruka na korpus bylo pětadvacet let a na spotřebiče 5 let

stejnak za ty prachy bych moh chodit tak 20 let do místní restaurace :)

hodnocení

0x

To je nerealne, cim viac budu vase poziadavky specialne (skrinky, dekor ...) tym mensia sanca, ze je vsetko skladom. Pre firmu je drzanie veci skladom cista strata, preto sa to vyraba az po zadani poziadavky.

Ziadna fima predsa nemoze mat na sklade korpusy v kazdom jednom dekore, ktorych je aj 50. Najvacsiu sancu uspiet mate prave v Ikea, kde je to jednoducha skladacka a maju velky sklad. Odporucam tych 6 - 8 tyzdnov pockat, nechcte sa predsa dlhe roky pozerat na nieco, co nie je presne podla vasich poziadaviek. Ak sa potrebujete prestahovat, tak si zozente pouzivanu skrinku s drezom ako odpad, provizorne to pripojte a niekam vedla polozte dvojplatnicku alebo si varnu dosku osadte do kusu dosky. Sam som takto fungoval.

omg

Vy jo, Ale samotný chlap si nebude kupovat kuchyň za 300 k a jeho žena, kdoví zda manželka a kdoví jestli umi vařit, no znáte to... Čím menší skill, tím dražší kuchyň potřebuje a na hned. Hlavně teď na Vánoce aby se pochlubila.

Ale taková kuchyň v Hornbachu 2,1 metru velikost, stávala to 3 a půl a vybavovali se s tím nájemní byty úplně v pohodě to vypadalo a bylo to na hned akorát že jste montovali den dva, dokonce i doprava bývala zdarma. Teď nevím jestli to bylo slovenské nebo polské? Montovat podruhý by se mi to fakt nechtělo...

Ikea korpusy měli litevskou signaturu.

arm
hodnocení

pro OMG: no znáte to...Neporovnávejte všechny ženský podle Vaší matky nebo jste si špatně vybral manželku a teď za Vaše neštěstí mohou všechny ženský, proto je nenávidíte? Manželka vaří perfektně.
omg

V tom případě zase potřebuje plánovače, nikdo není dokonalý. Vaše manželka nechápe, že nemůžeš koupit 300 000 za 3 dny. Anebo to nechápeš ani ty?

Jo a mimochodem, pokud vaří perfektně, tak je úplně jedno, jestli to udělá v kuchyni za 20 000 a nebo za 300 000 nemyslíš?

ps: muj soused vyrabi kuchyne 40 let a ja presto kupuji kuchyne v ik hornbachu, protoze na hned a pro mne lepsi. Ale samozřejmě tomu musím věnovat nějaký čas, pokud ti k tomu věnovat čas nechceš, no tak potřebuješ souseda (truhlare, montera)

Jo a abych nekecal, tak to býk já myslím že účtovala 25 nebo 30% ceny kuchyně za montáž, pokud si to od nich necháš montovat... dneska už to má zase pravděpodobně jinak: ikea.com/...

arm
hodnocení

Prosím, nepřispívejte už k mé otázce. Co Vaše odpověď, to snaha se nějak povyšovat.

hodnocení

0x
Takhle to dneska už prostě nefunguje. Jedině v obchodě vzít co tam zrovna je. Když pak bude chybět ke zdi třeba 40 cm a potřebná skříňka nebude na skladě, nezbude, nežli dát místo skříňky kytku.
Známý si skládal kuchyň u Ikei, přišlo to asi na čtyřikrát, poslední dodávka skoro po čtyřech měsících. Samozřejmě, do tý doby to nešlo složit. Když jsem to viděl, dál bych za to maximálně polovinu toho, co to stálo. Ošizený na maximální možnou míru.
Proč nemůžeš čekat jeden dva měsíce?
arm
hodnocení

Rekonstruujeme celý leto,doi teď jsme měli "kuchyň" venku pod stanem.

Zachvilku budou vánoce... takže pečení na Vánoce atd. Hlavně moc tomu nevěřím že by to fima na kuchyně stihla do Vánoc a pak pochybuji že do konce roku by kuchyň dodali, takže při nejlepším v lednu:-/

krtek6

jenyk: jak tu psal kolega... "bo manželka"...přikláním se k tomu důvodu také...chlapovi stačí dřez, rychlovarná konvice a jednoplotýnkovej vařič

arm: jestli chceš mít kuchyň objednanou v listopadu a dodanou na vánoce...tak jsi snad jetě naivnější jak ženská...sry... právě v tomto termínu mají největší fofry a snaží se vůbec dodělat to, co maj nasmlouvaný někdy od jara

arm
hodnocení

krtek, tak si to přečti ještě jednou, píšu proč právě nechci čekat, vůbec to zkoušet, protože tomu nevěřím.

Tvl co se to stalo s poradte? Až na vyjímky banda co se potřebuje do někoho navážet, urážet že je naivní, buhví jaká ta ženská je... umí vůbec vařit... trochu se nad sebou zamyslete.

Ak mate od reality odtrhnutu predstavu, tam sme vam este velmi slusne vysvetlili, preco firmy nedrzia kuchyne skladom. Ani auto vam nepredaju na pockanie, snad okrem nejakeho zakladneho modelu v predajni. Na vasom mieste si kuchynu necham spravit na mieru u miestneho stolara, tie rozne sektorove veci z retazcov su vyrabane so snahou max usetrit, napr hrubka dosiek 16 namiesto 18 mm, lacne vysuvy a panty, foliovane dvierka ...

omg

Prosím tě, já jsem reagoval na toho, co ti radil, že ti stačí prowizorium. Tak se zase uklidnime.

přesně jsem předpověděl, že to chce šéfkuchařka do konce roku, já myslím, že to není nereálné, ale to bys musel být trochu šikovný. Jelikož jsi napsal, že se vám to z ikey nelíbí, tak je každá rada drahá! Mě se to z Ikey líbí, samozřejmě jeto kompromis...

Ale můžeš samozřejmě obvolat všechny truhláře kuchyňská studia a třeba budeš mít štěstí na nějakého, který není vytíženy, no ale já osobně bych zrovna moc nevytíženého kuchyň nechtěl :)

Asi jsem ti moc nepomohl, ty jsi chtěl instantní řešení že? No ale my tady za tebe nebudeme obvolávat truhláře, když ani nevíme, odkud je tvoje žena. Já teda vařit, no asi neumím, a tu kuchyni, i když na chatu, i když ví ka, tak jsem vybíral dva měsíce a montoval asi 4, takže jsem úplný nemehlo. Poslední dodělávky jsem na tý kuchyni dělal ještě po 6 letech a pak už se dá říct, že je finální...

takže jestli to chceš zkompletovat a mít do vánoc, tak hodně hodně hodně obvolávat a udělat velmi dobrou smlouvu, nebo volit Ikeu a počítat kolik zaplatíš za bezvadnou montáž a kompletaci

Ale nevěřím tomu že se to dá do stoprocentním stavu do vánoc i kdyby za 500.000

omg

krtek6

arm: když ti napíšu, že jsi naivní tak tě úrážím?*alene* To jako fakt? Jako sorry, ale když ses pustil do rekonstrukce a nezjistil sis předem co a jak dlouho trvá a teď se tu honem rychle se dohonit to co jsi zanedbal jenom proto, abys měl pěkný vánoce, tak já jsem ten špatnej co ti narovinu a bezservítek říká, že je to nereálné?*modla*

omg

Tak hlavně ať už máte vánoce v novém, pošli nám dva 22. prosince fotky z nové kuchyně...

držím palce..

Hochu, celý léto předěláváš barák. Tudíž už od začátku víš, že bude třeba nová kuchyň. Proč sis ji neobjednal již v létě? Teď by už byla skoro hotová.
Nyní nezbude, nežli brát to, co zrovna někde zbylo. V důsledku to dopadne dost blbě. Ale což. Je to tvoje kaše, ty se na to budeš mnoho let dívat.
arm
hodnocení

:) Tak trochu bylo počítáno s tou ikeou, před 10 lety co jsme tam koupili kuchyň, tak byl docela pestrý výběr. Dnes už to mají dost osekaný.

No jo, ale i ta IKEA se měla začít obšlapávat podstatně dříve.
Teď jsou fakt jen dvě možnosti.
Buď brát to co je kde zrovna k mání, ať to vypadá jak chce a pak tlouci hlavou do zdi, že se na to nedá koukat, nebo nahonem něco koupit v bazaru a s tím vydržet, nežli se sežene něco normálního, nebo než to někdo udělá na míru.

hodnocení

0x
V bazaru, ty si můžete hned odvést.
Otázka jestli novou kuchyň jste schopen sám instalovat nebo jestli budete čekat na truhláře až bude mít čas.
Oresi upravuje polský slabostěný skládačky, kvalita zůstane stejná jen zbytečně připlatíte.
omg

Za oresi vystupoval do r.2018 pan Drahovzal.

Ono všechno je to někde mezi 16 a 18 mm ty korpusy nebo ne?

Za me je pro zakaznika dulezita zaruka a to mi nikdo jiny jak ikea asi neda 25 let drevo a 5 let spotrebice, nebo se pletu?

arm
hodnocení

Zdravím,

bazar ne :)

tak ikeu jsme sami složili.

Oresi, nevím nesetkal jsem se nikým kdo tu kuchyń má. Takže hodnotíme polde prohlídky jejich studia.

Loni jsem si dělal doma kuchyň, skládačka z baumaxu, dodání 2 měsíce, krom pracovní desky tu jsem si nechal u truhláře udělat na miru. Když jsem plánoval tak truhlář mi řekl že oproti polským ani za tu cenu nesežene materiál. Co se týče smontování tak slabé lamino se kroutí před očima, závěsy poddimenzované, šrouby co drží panty je otázka času kdy se postupně začnou vytrhavat. Celkově linka mne vyšla do 40K.
Tenkrát do toho kecala bývalka, byla přesvědcena co je moderní, až tato linka doslouží další bude z modřínových prken a hranolů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]