Nejste přihlášen/a.
Koupíš si dvojzásuvku ABB Tango, ale se šroubkama (šroubové přidělání vodičů), né wago (wago je pootočená) a sebereš z ní jenom kryt...
Jestli to vidím správně, tak je to tenhle typ. Zásuvku není potřeba měnit, takže k tomu není potřeba volat elektrikáře.
zbozi.cz/...
Koupil bych sejný typ , povolil ten šroubek pod kolíkem na vytržené části,viz šipka na Vašem obrázku- půjčil jsem si jej! tu sundal a dal nový kryt a šroubkem pod kolíkem přišrouboval z5. Aní se nemusí sahat do el.části (odšroubovat dráty ...)
PS možná by nemusal být Tango ale třeba by pásla i zásuvka .kryt Opus\\!
Jak moc jste šikovný? Pokud na to zavoláte elektrikáře, asi ten kryt bude mít, ale bude chtít za práci. Anebo koupíte novou a vyměníte, bude to levnější. Shodíte jistič, třikrát ověříte, že správný. Zásuvku si vyfoťte, kam který vodič. Novou zapojte podle fotek. Problémy - zdá se mi, že vodiče jsou hliníkové, pokud ano, shánějte dvouzásuvku ABB tango šroubovací, starší typ. Pokud v mědi, může být totéž, ale radši sháňejte ABB Tango s natočenou zásuvkou, je lepší, ale neumí hliník. Anebo jsem někde na netu viděl jen náhradní kryt, 114Kč + poštovné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.