Nejste přihlášen/a.
Zdravim radce. Nemáte někdo zkušenost s barvou ve spreji, která po nástřiku na plast na filler, udělá jakoby chromový efekt. Co jsem zatím zkoušel, vypadalo spíš jako stříbřenka na kamna. Nepožaduji nijakou odolnost proti otěru, počasí ani tvrdost. Jde jen o ten "chrome look".
Ještě jsem narazil na toto:
Ale netuším, jestli to funguje a jestli to jde třeba přelakovat. I v některých cz pochybnějších kšeftech se to prodává jako Stříbrná zrcadlová fixa.
Kdysi, když jsem ještě modelařil,jsem měl plechovičku barvy (Rewell- Humbrol- Model Master)15ml a i přes použití štětečku, ne tupování! to dávalo efekt chromu-ale opravdu to byla na plošky snad max 1cm2. Prostě na kity.
Vy ale asi potřebujete daleko větší plochu takže OT! Zkusil bych nějaký tzen sprej na vánoční ozdoby-udávají i chromový vzhled ale skutečnost? Kdoví, za zkoušku by to stálo, tedy pokud nelze klasicky pochromovat
Povrch je hrubý a matný. Proto se ten chrom sprej tak chová.
Je potřeba superhladký a ideálně leštěný povrch.
Jo, zkusim to teda vic prelestit, ale mel jsem za to, ze ten povrch naleje ta barva. Lak na auto se taky nenanáší na vyleštěný filler .
Nechával jsem zinkovat x součástek a vždy jsem se setkal s tím, že pokud byl povrch hrubý třeba po korozi, tak i zinek vypadal jako hnusná šedá stříbřenka a neměl lesk zrcadla.
Chrom je natohle kór háklivej a bez přípravy je výsledek hroznej.
Na kondoru se na plastové knoflíky používalo pokovení stejně jako na plastové paraboly světlometů aut.
No vlastně ani žádnou velkou plochu taky nepotřebuju, je to "knoflík" na starem rmgf. Tesla Condor. Díl dokážu vymodelovat a vytisknout na 3d tiskárně, a udělat fillerem povrch. Díl je k nerozeznání od originálu, jenom ta "barva".
A nebude lepsi to vytocit na soustruhu? Pekne z hliniku, nebo jeste lepe z nerezu a pekne vylestit? Pak by to bylo věčné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.