Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrnec který se nepřipaluje na plynovém sporáku

Od: hanys® odpovědí: 16 změna:

Zdravím,hledám nějaký vhodný hrnec pro babičku,máte nějaké zkušenosti?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím, ale moje zkušenosti říkají, že na každém povrch (smalt, železňák, teflon, nerez...) se dá pokrm připálit !

kenav

Pokud se vařilo v železňáku na sporáku kde se topilo šiškama tak se nikdy nic nepřipálilo*sok*

Tak toto nevím, Śiškami jsme nikdy netopili.

Na chatě jsme topili šiškami a dřevem, ale zase jsme neměli železňák.

hodnocení

Šišek mám dost,ale na plynovem sporáku se s nimi špatně topí*smich*

hodnocení

2x

Asi bude i záležet, jak stará je babička. Může to bý klidně mladistvá paní. Já jsem prababičkou a miluji tlakový hrnec, zvaný papiňák, od Tescomy, Ultima. Má nepřilnavý povrch, takže v něm ráda vařím, kromě toho, na co papiňáky jsou, třeba pudink, krupici, lečo, houby. Miluji ho, ale vím, že kamarádky se ho bojí. Nedám na něho dopustit. :-D Je drahý, ale moje rodina takové věci řeší "skládačkou", složí se několik lidí. Stále lepší než několik triček, která jsou mi malá.

hodnocení

Díky za rady,ježíšek si to přebere a něco přinese na zkoušku.

hodnocení

0x

Takové ty nerezové z Tescomy.

hodnocení

0x
Tescoma hrnce se nepřipalují.
Doporučuji.

hodnocení

0x

Hrnec s keramickým povrchem

mujrendlik.cz/...

Dostala jsem drahou keramickou pánev a nemůžu na ni dělat, hrozně se mi všechno připaluje. Prý snad musí být hodně rozpálená,než na ni dám třeba maso, ale to mi moc nepomáhá.

hodnocení

0x

Zeptejte se babičky co měla za hrnce dříve, protože jestli se jí hrnce začaly připalovat až teď a má pořád ty samé, a dříve se jí to nepřipalovalo, tak bude chyba někde jinde. Jinak i když jsem tady četla, že od Tescomy jsou kvalitní hrnce, tak já tuto zkušenost nemám. Je to český výrobce a továrna je ve Zlíně. Když začínali, tak jsem si od nich koupila hodně drahou pánev, že prý se absolutně nepřipaluje a že se nemusí používat žádný tuk. Je to už určitě 18 let a pořád si to pamatuji, protože ta pánev stála asi 2 tisíce, což bylo na tu dobu docela dost. Na pánvi se nedalo vůbec vařit. Samozřejmě, že se to připalovalo jako ďábel, byla to taková na pohled kvalitní pánev, nerezová, ale větší šmejd jsem za celý život v kuchyni neměla. Ta ženská ji ani nechtěla vzít zpátky, už nevím důvod, ale docela jsem se tam s ní dohadovala. Pánev jsem vyhodila do popelnice a na tuto značku totálně zanevřela. Podle mne mají nekvalitní a předražené zboží. V dnešní době už se dá koupit kvalitnější nádobí, než od nějaké Tescomy.

Takže já bych se koukla co používala za nádobí babička dříve a trochu ji vyzpovídala, jestli náhodou nezapomene, že má na plotně hrnec. ;)

hodnocení

Má smaltované,a na sporáku nezapomíná:)

To myslíte ty staré smaltované hrnce? Tak ty jsem kdysi dávno také měla, protože nebylo nic lepšího, ale do nich se musel používat omastek a stát u toho a míchat, jinak se to připálilo a bylo fuk, juestli to byl plyn, nebo elektrika Asi budete muset upřesnit, o co přesně babičce jde. Vy píšete, že chcete hrnec, který se nebude připalovat na plynovém sporáku. Jenomže když necháte na jakémkoliv sporáku jakýkoliv hrnec bez dozoru, tak se to připálí.

@suzymon- Tescoma má ve Zlíně jen velkosklad, nevyrábí tam vůbec nic. Vše je z Číny :)

hodnocení

0x
A v čem je konkrétně problém? Někdo totiž dokáže fakt připálit i tu vodu na čaj. Částečně pomůže i rozptylové sítko, na dně s jídlem pak není to typické vypálené kolečko po hořáku, energie plamene je rovnoměrnější po celém dnu. A o tom je vlastně i výběr hrnce - musí mít dno, které umí rozvést teplo po celé ploše. Fajn jsou třeba ty litinové české hrnce se smaltem, popř různé nerezáče se sendvičovým silným dnem. Ale pokud bábuška pěkně po staru odrbe smalt hrubým pískem, je po povrchu a hrnce začnou opět připalovat. Sice vám to nejspíš nepomůže, ale nám se nejvíc zalíbil přechod na indukci - tam je teplo naprosto rovnoměrné po celém dnu a při správném postupu je vaření výrazně méně náchylné na připálení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]