Nejste přihlášen/a.
Zdravím,hledám nějaký vhodný hrnec pro babičku,máte nějaké zkušenosti?
Asi bude i záležet, jak stará je babička. Může to bý klidně mladistvá paní. Já jsem prababičkou a miluji tlakový hrnec, zvaný papiňák, od Tescomy, Ultima. Má nepřilnavý povrch, takže v něm ráda vařím, kromě toho, na co papiňáky jsou, třeba pudink, krupici, lečo, houby. Miluji ho, ale vím, že kamarádky se ho bojí. Nedám na něho dopustit. Je drahý, ale moje rodina takové věci řeší "skládačkou", složí se několik lidí. Stále lepší než několik triček, která jsou mi malá.
Zeptejte se babičky co měla za hrnce dříve, protože jestli se jí hrnce začaly připalovat až teď a má pořád ty samé, a dříve se jí to nepřipalovalo, tak bude chyba někde jinde. Jinak i když jsem tady četla, že od Tescomy jsou kvalitní hrnce, tak já tuto zkušenost nemám. Je to český výrobce a továrna je ve Zlíně. Když začínali, tak jsem si od nich koupila hodně drahou pánev, že prý se absolutně nepřipaluje a že se nemusí používat žádný tuk. Je to už určitě 18 let a pořád si to pamatuji, protože ta pánev stála asi 2 tisíce, což bylo na tu dobu docela dost. Na pánvi se nedalo vůbec vařit. Samozřejmě, že se to připalovalo jako ďábel, byla to taková na pohled kvalitní pánev, nerezová, ale větší šmejd jsem za celý život v kuchyni neměla. Ta ženská ji ani nechtěla vzít zpátky, už nevím důvod, ale docela jsem se tam s ní dohadovala. Pánev jsem vyhodila do popelnice a na tuto značku totálně zanevřela. Podle mne mají nekvalitní a předražené zboží. V dnešní době už se dá koupit kvalitnější nádobí, než od nějaké Tescomy.
Takže já bych se koukla co používala za nádobí babička dříve a trochu ji vyzpovídala, jestli náhodou nezapomene, že má na plotně hrnec.
To myslíte ty staré smaltované hrnce? Tak ty jsem kdysi dávno také měla, protože nebylo nic lepšího, ale do nich se musel používat omastek a stát u toho a míchat, jinak se to připálilo a bylo fuk, juestli to byl plyn, nebo elektrika Asi budete muset upřesnit, o co přesně babičce jde. Vy píšete, že chcete hrnec, který se nebude připalovat na plynovém sporáku. Jenomže když necháte na jakémkoliv sporáku jakýkoliv hrnec bez dozoru, tak se to připálí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.