Dobrý den mám dotaz mám kotel na tuhá paliva Slokov mám u něho připojený akumulační nádrže no a problém je v tom že nádrže nenahreji víc jak na 70stupnu potom se zvedne tlak v kotli a vylita voda pojistnym ventilem expanzi nádoba je natlakována na 0.9 a kotel na 1.1 prosím o radu co stím aby se nádrže nahráli alespoň na 80stupnu doplněno 05.11.22 09:01: No zapojení je takto
Zkontrolovat expanzní nádobu jestli je v ní opravdu při studené vodě a správném natlakování nádoby opravdu jen vzduch. Pokud je částečně zavodněná tak tím pádem se rychleji zvedá tlak. Mám dvě Aku na 500l a exp. nádobu na 100 litrů.
No já tam mám dvě expanzni nádrže jednu pro ty nádrže ta je 100l mám dvě nádrže 500l a jednu expansku 35l no já si taky myslím že bude asi potřeba větší nádrž jinak děkuji za odpoved
Aký tlak nameráte v systéme, keď to začne upúšťať a aký máte poistný ventil? Ak vylúčime závadu a nedostatočnú kapacitu expanziek, môže byť vadný aj samotný poistný ventil či teplomer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.