Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlak v kotli

Od: jirka13 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den mám dotaz mám kotel na tuhá paliva Slokov mám u něho připojený akumulační nádrže no a problém je v tom že nádrže nenahreji víc jak na 70stupnu potom se zvedne tlak v kotli a vylita voda pojistnym ventilem expanzi nádoba je natlakována na 0.9 a kotel na 1.1 prosím o radu co stím aby se nádrže nahráli alespoň na 80stupnu
doplněno 05.11.22 09:01: No zapojení je takto

Tlak v kotli

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Větší expanzní nádoba. Objem se dá spočítat.

asd1
hodnocení

3x

Malá expanzka, musíš dát větší.. Výpočet např. na tzb

hodnocení

2x
Zkontrolovat expanzní nádobu jestli je v ní opravdu při studené vodě a správném natlakování nádoby opravdu jen vzduch.
Pokud je částečně zavodněná tak tím pádem se rychleji zvedá tlak.
Mám dvě Aku na 500l a exp. nádobu na 100 litrů.

jirka13
hodnocení

No já tam mám dvě expanzni nádrže jednu pro ty nádrže ta je 100l mám dvě nádrže 500l a jednu expansku 35l no já si taky myslím že bude asi potřeba větší nádrž jinak děkuji za odpoved

jirka13
hodnocení

No já se v tom moc nevyznám a jak to zkontroluji
asd1

Jak velkou máš aku a jak expanzku? Zhruba platí pro 1000 litrů v systému je třeba 100 litrů expanzka.

Vzduch v expanzce se nastavuje když je bez vody..

jirka13
hodnocení

Jo jo to jsem udělal zavřel jsem přívod a vypustil vodu a změřil jsem to a nastavil na 0.9

hodnocení

0x
Aký tlak nameráte v systéme, keď to začne upúšťať a aký máte poistný ventil? Ak vylúčime závadu a nedostatočnú kapacitu expanziek, môže byť vadný aj samotný poistný ventil či teplomer.

jirka13
hodnocení

No kotel a pojistný ventil jsou nový tam asi problém nebude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlak v kotli

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]