Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ultrazvukový plašič

Od: makk odpovědí: 3 změna:

Mám několik dotazů ohledně ultrazvukových plašičů:

1. S jakým konkrétně máe zkušenost?

2. Jak funguje na potkany?

3. Nevadí psům?

Pročítal jsem recenze a moc z toho moudrý nejsem, jedni si to pochvalují, druzí zase tvrdí, že je to k ničemu. Potřeboval bych se zbavit potkanů, ale jedy používat nechci vzhledem k tomu, že máme na dvoře psa (aby nesežral otráveného potkana) a z pasiček si dělají legraci. Takže zvažuji zkusit ultrazvukový plašič. Zatím se mi zamlouvá tento: na-potkany.cz/... .

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Obávám se, že se zde dozvíte totéž, co na netu. Pár lidí bude tvrdit, že nějaký typ jim funguje, většina bude psát, že to nefunguje vůbec, nebo jen dočasně. Obecně, pokud u vás potkani mají co jíst (např. volně přístupné krmení pro zvířata) , dobrovolně neodejdou. Pastičky fungují jen krátce, pak je začnou obcházet obloukem. Jedem se dají držet v nějaké rozumné míře. Co se týče ultrazvuku, nebyl bych si jistý, že tomu psovi nebude víc nepříjemný, než potkanům.
makk
hodnocení

Jed asi docela funguje, ale jak říkám, po dvoře mi běhá pes a oni ti potkani když umírají údajně vylézají ven, takže by bylo asi otázkou času kdy pes otráveného potkana sežere. Do pastičky jsem chytil v létě 6 potkanů za sebou a od té doby nic. Žrádlo pro zvířata mám zadělané, že se k tomu nedostanou, na kompost zbytky jídla neházím (mimo zeleniny). Myslím, že víc dělat nemůžu a potkani se tu prochází (jsou vidět stopy a trus).

hodnocení

0x
Koupila jsem solární plašiče proti krtkům a ty nefungují vůbec.Píší na kolik metrů čtverečních mají účinnost,ale krtci si hrabou hned vedle nich.Myslím,že podobné to bude s potkany.Ti jsou chytří.U pastí starší počkají,co mladí a když vidí,že se chytli,tak se pasti vyhýbají.Na noc schovávejte z misek krmení a zkuste na noc pustit rádio.Také můžete rozvěsit ty voňavé WC bloky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]