Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou svářečku?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 40 změna:

již jste mi zde poradili s výberem motorové pily a super..děkuji...

chci pořídit svářečku na běžné kutilství kolem domu (svařit konstrukci na plot, různé držáky, atd, díra výfuku na starém autě, možná i nějaký plech na autě...:)

potřebuji opravdu odborně poradit abych nekoupil něco blbě ...aby to vydrželo co nejdýl...aby to nebyl šunt a na druhé straně zase profi stroj nevyužiji...

díky

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas44
hodnocení

0x
Myslis inventor nebo co2? A cenovy strop?
hodnocení

potřebuji neco univerzálního, uvazuji ze by stacila nejaká trafo svářečka, ale zase tim moc nejdou plechy...to by chelo co2 cenový strop - je to na doma ne profi ale aby vydrzela a byl servis .

kmet
hodnocení

0x

Mám kitin 150 TIG la a mam jí hrozně oblíbenou, je lehká a vaří jedna báseň, nepřilepí se, ochotně zapaluje.

hodnocení

metodou MMA nebo TIG? U Tig je treba argon...diky

taky ji mam byla to ma prvni svařečka super ale jen elektrody a naškrabový tig jinač kdyby chtěl vařit kolejnice tak doporučuji tuhle

Jakou svářečku? #2
Jakou svářečku? #3
Jakou svářečku? #4

hodnocení

0x
Ja treba svaruju s kutheiber fenix a oproti nejakemu obycejnemu omicronu to vari uplne jinak. Ale samozrejme zalezi, jak casto to clovek pouziva. Jestli parkrat do roka, tak staci bohate i treba ten omicron.

hodnocení

0x

zaleži na tom kolik chce do toho dat peněz a hlavně koupit něco co bude mýt servis a co chce svařovat branku tu svaři elektrodou ale výfuk el nezavaři na to musi mit co a toje zase mit flašu a redučak nebo vařit trubičkovým dratem

hodnocení

0x

zdravim tak co jste si koupil

zvedavec

@coviha

jak jste spokojen se svářečkou Gamastar od Omicronu a s tím KITIN TIGem od Kuthreiberu?

Co jsem viděl svary z praxe, tak svářečky to jsou dobré, jak je to se spolehlivostí z dlouhodobého hlediska?

zdravim se svařečkama jsu spokojený kitina moc nepouživam člověk když si zvykne vařit co tak se mu elektrodama moc vařit nechce kitina použivamjen na nějake prace venku mimo domov když chce někdo třeba přivařit ulomený pant u branky abych nemusel tahat bombu a tig to mam jinou svařečku ktera vaři i hlinik

Jakou svářečku? #5
zvedavec

@coviha

já myslel, že máš ten Gamastar LS MIG-Mag-MMA kterou jsi dal fotku na začátku této diskuse. S tím jestli máš dobrý zkušenosti

zdravim mam ji a mam sni dobre zkušenosti vaři výborně dobře se sni vaři tenke plechy mužeš si tam zapnout frekvenci a doladit tlumivkou a hlavně na ni mam servis

Jakou svářečku? #6
Jakou svářečku? #7
zvedavec

Paráda to jsem rád že je takhle vyzkoušená a vím to i odtud z poradte.

Vidím, že se dá koupit za 18tisíc a má i PFC,což se na stavby hodí.

Teď koukám že 196 Gamastar má i dvojpulz a nestojí o moc víc, svářečka z Lidlu-multifunkční má taky pulz, ale vůbec to nemají dobře naladěný, rád bych vyzkoušel tuhle Gamastar

Svářečka Omicron /...

mě ji doporučil kamoš co ma prodejnu svařeček a servis takže v pohodě a byla za nakupni cenu

jaks viděl mam vice svařeček tak si vibiram podle toho co vařim třeba to ceočko ma naškrabový tig a to mě nebavilo tak jsem si pořidil novou ktera ma hf zapalovani a ac dc

někdo prachy propije někdo prokouři někdo je nastrka do automatu nebo bab a ja je nastrkam do kvalitniho nařadi

mam mašinky ktere využiji jednou do roka ae mam je nikoho se nemusim prosit

zvedavedc

HLAVNĚ MÁŠ KVALITNÍ MAŠINKY, CO VYDRŽÍ. I když s příchodem ekologických bezolovnatých pájek elektronika nemusí vydržet "věčnost",tak pořád máš nářadí na mnoho a mnoho let dopředu. U tý český svářečky Omicron se mi líbí, že má sice jen 2 kladky, ale hnané jsou OBĚ DVĚ, narozdíl od nějakých pseudo-polsko-čínských krámů ,kde je hnaná jen jedna a pak se diví, že se jim zadrhává při svařování drát a svar vypadá šíleně*zed*

tahle je 40let a jede ke spokojenosti daji se sni vařit plechy i kolejnice bohužel važi přes tři metraky tak stoji jen v dilně na nějake montaže to neni

Jakou svářečku? #8
Jakou svářečku? #9
Jakou svářečku? #10
zvedavec

to jsou parádní staré stroje

jinak jako kvaliitní svářečky bych doporučil německé EWM-Picomig, ale jsou cenově jinde

Picomig 305 D3 Sy/...

Jakou svářečku? #11
Jakou svářečku? #12
Jakou svářečku? #13

tak ta mě stala 500 neber to za ty prachy kdych ji dal do šrotu tak za ni dostanu vice

omg
hodnocení

0x

Tahle Invertorka z Lidlu v akci byla i od 990,- (za tu cenu ji mam) a chvalil ji i Kileroz, asi rok dozadu už má ten usměrňovač nebo jak se to jmenuje

50 let jako trafačka Elektrokov to asi nevydrží, je v tom elektronika, ale zase to váží snad mene nez desetinu kg a lepe to zapaluje elektrody - uplne krasne to zapaluje - vhodne pro laiky

zvedavec

ta svářečka parkside pro OBČASNÉ domácí užití asi postačuje. V práci svářeč -Ukrajinec co je zde dlouho, má tohle GAMA 1550A | OMIC/...

jde koupit i jinde za méně peněz . Svařuje stavební konstrukce. Je celá omlácená, ale jede na dlouhých prodlužovačkách a i přesto, že na ně není konstruovaná, tak svařuje dobře a drží. Je to poctivý český výrobek, není to jen přenálepkovaná Čína

Když už něco koupit, tak ať to má trvalou hodnotu.

kuzil
Kouks na video? Ale bacha na předchozí verzi bez upravy tlumivkou
Ve videu i svařuje
A neříká se mu to lehko, protože levný svářečky hejtuje, on opravuje ty drahý, takže mu to vůbec nejde přes pusu, ale levnější poměr cena výkon než tohle, tak to ti garantuju, že neexistuje, s tlumivkou
zvedavec

kuzil

já tu recenzi na tuhle lidl svářečku B3 viděl už před několika měsíci.

Já věřím, že svařuje dobře ta z Lidlu. Napsal jsem zkušenost z práce, kdy s tou českou Omicron Gama 1550A Ukrajinec svařuje skoro každý den, že svařuje dobře i na dlouhých prodlužovacích šnůrách.

Já jsem rád, když mám nářadí na který se můžu spolehnout a který je dělaný na to, aby fakt makalo.

kuzil
A víš o tom, že není podstatné, jak dlouhé jsou prodlužovací šňůry, ale jaký je odpor na těch šňůrách?
U svářečky je limitem přehřívání, a dimenzování, jelikož tahleta má asi větráček, tak si dovedu představit i vaření v kuse…
A zase to nemůžeš srovnávat s Omicronem za 6000, to je jako když si koupíš domů profesionální fritézu za 15 000 místo fritézu z Lidlu z490 (na pohled vypadá úplně stejně - celonerezová)
Ja mam doma nejakou malou parkside a je to trápení. Ktere se da prezit jednou za rok. Ale asi to neni ta lepsi.
zvedavec

kuzile

já vím, že ta tvou zmiňovaná svářečka PARKSIDE má větráček.Jenomže u mnoha levných (i některých dražších) je problémem to,že vzduch neproudí přes všechny hřející se prvky optimálně,nebo se nachází vedle sebe prvky,co se hřejou hodně a prvky,kterým to horko vadí. Navrhnout kvalitní svářečku to je na delší dobu a dlouhou a dlouhou dobu testování.

taky vím že nezáleží na délce prodlužováku ale na jeho odporu, jak píšeš. Tomu Ukrajincovi tu jeho 80ti metrovou prodlužovačku několikrát za den přejeli kolovým bagrem,povrch byl zemina a štěrk. Prodlužovačka vypadala už dost špatně -nasekaný plášt kabelu, prodřený... Přes tohle všecko mu jeho Omicron Gama 1550A naprosto spolehlivě sloužila,svařoval silné plechy, na který měl zhruba nějakých 120A a to svařoval v horku v létě. Každý den, kdy by měl svářečku nefunkční,tak by prodělával velké peníze. Proto se mu KVALITNÍ česká svářečka vyplatí.

Navíc koukám že se dá koupit i za 5000

Svářecí invertor /...

omg

Nelze srovnavat svarecku na doma a na komercni provoz. Tam si klidne priplatim 3nasobek drobnych protoze spravne rikas ze porucha = prostoje.

U lidlu to zdarma posles zpet v zaruce 3 roky a mas novou nebo prachy

Lidla za 990 jako ho mam ja uz asi nesezene, navic ted se prodava ver. B4 a za 1990,- (bez slevy) a kdovi zda v tom je tlumivka jako je v B3?

Lidl PISG 120 B3 je staveny na 2,5 mm ale v nouzi zvladne i 3,2

nova verze B4

omg

pardon, je to C4 (ne B4) a tu C4 viz video a komenty pod nim nebrat - nema tlumivku, ma i mensi zatezovatel mensi desku...

Predchozi verze B3 ma tlumivku a je daleko lepsi... Byl to dobrej kup za 990,-

hodnocení

0x

bohužel dotazujici potřebuje obččas zavařit i ten výfuk a nějakou plechařinu a to tou z lidlu nezavaři

omg
ta B3 (uz se neprodava) nerez v poho, novejsi C4 uz asi ne, viz ta 2 videa co jsem dal: 09.11.22 11:47

hodnocení

0x

zdravim tak co jste si koupil za tu svařečku

hodnocení

ještě nekoupil dělám ted drevo na dalsí rok, ale nejpozdeji v prosinci chci pořídit... je to tezké se rozhodnout jakou...kousek od nas je obchod svarecky-obchod tak tam bych vybral..ale opravdu nevim jakou...:)

Zdravím tak co co už svarujete co mate

zvedavec
hodnocení

0x
@martinpeugeot
Ještě je tu tato Česká svářečka
froweld.cz/...
Jelikož jsem ji viděl i rozebranou, tak je to pecka. Kromě displeje tam nejsou takové ty malinkate SMD součástky, ale poctivé odolné a snadno nahraditelne vyvodove. Jinak měnič jede na 90 kHz, napětí na prázdno 98V skvělé parametry a fakt bombasticky svařuje. Velmi kvalitní pájení! . Opět je to stroj na prakticky celý život. Lepší než nějaká hračka za 3 tisíce

nomuže to být dobra svařečka ale jen na elektrody výfuk nebo lechařinu na autě stim nezavaři

zvedavec
@coviha
Je to výborná svářečka od lidí, co konstrukcim svarecek opravdu rozumí.
A jinak si myslím, že tazatel nebude svařovat tak tenké plechy, jako jsou karoserie. Naprostou většinu věcí zvládne tou elektrodovou.

hodnocení

tak pravě vybírám , co říkáte na

1. Gamastar 175D

2. SHERMAN SVÁŘECÍ INVERTOR MIG 180FL set

jiný?

+ veškeré příslušenství (kukla, CO2, vntily, elektrody, dráty... atd )

diky

cena by mela být max do 15000 za vše...spíše méně, použití domácí díla, občas vaření plechu na aute nebo výfuku, plot, ruzne jednoduché konstrukce na zahradu atd.. proste kolem domu udržba, ale by svážečka vydržela a šla dobře opravit...

Za mňa Gamastar od Omicronu,český výrobok a dostupný servis všade naokolo. Ja som pred rokom si kúpil od nich Gamastar 196 LS a dá sa k nej dokúpiť horák na Tig,ktorý ide priamo do eurokoncovky, spínať si ochranný plyn tlačítkom. Informujte sa o tom aj u tej slabšej verzii,čo ste si vybrali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]