Nejste přihlášen/a.
Zdravim.
Garaz, 24m2, sklon strechy cca 5°, strecha neslouzi jako terasa nebo tak neco - pouze strecha.
V soucasnosti klasicke lepenkove pasy, puvodni, zatim v uchazejicim stavu (zadne diry, odchlipla mista atd., pouze klasicke male vlasove puklinky v asfaltove vrstve), ale uz to chce preventivni obnovu.
Koukal jsem, ze se v soucasne dobe nabizi tekute lepenky. Z hlediska prace a finalni souvislosti povrchu se jevi jako vyhodne. Cenove nevim, ale to neresim.
Jde o plnohodnotnou kvalitni nahradu ke klasickym asfaltovym pasum? Nebo je to kravina a vyhazovani penez?
Pokud to prvni, lze to aplikovat primo na soucasnou (radne pripravenou) lepenku?
Lze to vubec aplikovat na ten sklon strechy a na svisle plochy?
Na co si dat pripadne pozor.
Diky
Na střechy to samozřejmě jde, ale tekutá lepenka se spíš používá jako izolant detailů a debilních míst, kde se prostě s klasickou lepenkou nedostaneš a nebo je to vopich...už jen to, že se to prodává převážně v těch malých kyblících značí to, že to není primárně na celoplošný izolace...normálně tu střechu přejeď penetrákem ať se to chytne a zacelí se ty vlásečnicové trhliny a nebo tu střechu prostě udělej novou a dej tam novou vrstvu pásu. Tu penetraci pod další vrstvu pásu bys tam dával stejně...léty ověřený postup...a na dalších 30let máš vystaraný
Dik za odpoved.
Novou lepenku samozrejme dat muzu a mozna to i u ni nakonec skonci, ale jde me o to, ze pokud by existoval relativne mene pracny a pritom 100% plne kvalitativne srovnatelny (a nebo mozna i lepsi) "modernejsi" zpusob, tak proc ho nevyuzit.
Tam ten dotaz smeruje. Zda to lze brat jako plnohodnotnou nahradu nove vrstvy lepenky na jiz existujici vrstvu stare lepenky pri celoplosnem pouziti.
Logicky mi z toho totiz plyne, ze pokud je to kvalitativne vhodne na mala debilni mista, melo by to byt vhodne i na jakkoliv velka obycejna mista.
Ale to prave je to, co nevim a proto se ptam. Jestli to nekdo delal, nebo co si o tom zkuseni mysli.
Treba je to ale fakt nesmysl.
píšeš, že to máš na garáž...nevymýšlej něco co už je dávno vymyšlený a léty ověřený...cokoliv levnějšího bude jen patlání a pizdění...já teď řešil nedávno to samé...prostě jsem na původní lepenku natavil novou (bacha na překrývání spojů) a mám snad na pár let klid...samozřejmě nejde to dělat do nekonečna, po 3-4 vrstvách lepenky musíš ty staré strhnout a pak to nějak lokálně zapravit a a natavit nové vrstvy
Ten nazov "tekuta lepenka" nema nic spolocne s asfaltovou lepenkou, ktora sa instaluje plynovym horakom za tepla.
Tie "tekute lepenky" su urcene pod dlazby a obklady kupelni, teras, balkonov a pod. Je to zmes cementu (prasok) a akrylovej disperzie (tekutina). Po zmiesani to vytvori silne lepivu hustu kasu, ktora prekryje drobne praskliny.
Strechu garaze by som opravil zase za tepla asfaltom.
To samozrejme chapu, ze to nema nic spolecneho s lepenkou.
Zde je jeden priklad popisu toho, co mam na mysli. Nikoliv hydroizolaci pod dlazbu.
potvrzuji, reflexol funguje...je to asfaltohliníkový nátěr, jemné praskliny původní lepenky zacelí a povrch ochrání před sluncem atd...
Reflexol je jen asfaltový lak na horní vrstvu . Pod tím dát třeba lak ALN .
Tady dám další návrhy .
Stačí využít vyhledávač
Když už, tak asfalto + hliníkový nátěr...neradím podle vyhledávače, reflexol mám na střeše kůlny i garáže...na vrstvě lepenky, kterou má i tazatel...
Nezaměnovat s vrstvou hydroizolace, lepenkou v kýblu atd...Je to vrchní asfaltohliníková nátěr, dá se použít na beton an lepenku i na dřevo mám to i na psí boudě na stříšce
Pane Pavle, Já mám taky Rexlexol na lepence, krásný stříbrný nátěr a nedám na něj dopustit. Krásně odráží slunce a lepenka mnohom déle vydrží. Dokonce i palubky na vratech mám natřeny Rexlefolem.
Hm. Tak je to takove rozpacite. Zadna definitivni odpoved. Tak se radeji budu drzet osvedcene ipy. Alespon tim tu soucasnou strechu neznehodnotim, kdyby se melo ukazat, ze ten nater stal zaprd.
To urcite neni. Jen sem cekal, ze se tu treba objevi shoda, ze to je bud uplne naprd a nebo naopak, ze je to naprosto prijatelne reseni.
Pak sem ocekaval jeste treti moznost - ze se nikdo s nikym neshodne.
A nakonec z toho vysla vpodstate 4. moznost - ze nemam vymyslet. Coz ovsem neni to, na co sem se ptal a plyne mi z toho, ze vpodstate nikdo poradne nevi.
Coz je v poradku. Proto se radeji budu drzet osvedceneho.
nikdo poradne nevi
ale to já s Vámi nesdílm, páč jsem všechny odpovědi četl. Každý napsal, co zná, co zkusil, a čemu věří. Takže všichni vědí.
No ma otazka znela, zda je tekuta lepenka - a zde prosim neslovickarit, pac nejsem odbornik, takze pokud je vhodnejsi nazev produktu na ktery se ptam, napr. ten Reflexol nebo to od DenBraven, nebo to co sem dal do odkazu atd. - plnohodnotna nahrada pasu jako stresni izolace. A na to jsem ja teda podle mne odpoved nedostal.
Ja chapu, ze kazdy odpovida dle sve zkusenosti - jinak to ani neni mozne, ani bych to jinak nechtel - ale jedna odpoved byla o dlazdickach, druha o tom, ze nemam vymyslet, treti o tom, ze se to pouziva na detaily, coz chapu, ale neresi to pouzitelnost nebo nepouzitelnost na vetsi plochy, pak odpoved od vas, ktera si podle meho laickeho pohledu sama sobe tak nejak protireci a pak konecne validni odpoved od EL, kdy ale jedna odpoved netvori shodu a navic z ni nejaka velka zkusenost zas tak uplne citit neni.
Ale v poradku. Proste dam pasy. Neni problem.
axusi, doufám, že se přidají i ostatní:
plnohodnotna nahrada pasu jako stresni izolace
Nic jiného, jak asfaltové pásy nemůžou nahradit toto řešení. Žádný nátěr lepenku nenahradí. Jen jí po čase ošetří, malinko vylepší..
plnohodnotna nahrada pasu jako stresni izolace!? Co jste to napsal za kravinu?
Nátěr Reflexol ... prodlužuje životnost asfaltových krytin a snižuje stékání asfaltových hmot. Vhodný k nátěru asfaltových a plechových střech, plotů, nádrží apod.
takže: nejprve opravte diry, a pak natrete. To je jakobyste fhtel misto vyvareni kastle shnileho auta pouzit BARVU
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.