Nejste přihlášen/a.
jestli existuje T kus nevím zjistíš v katlogu na intern. nebo na prodejně, figl instalaterů když potřebuješ zvětšit či zmenšit je následující - 100 máš ze 110 si nařež proužky 1 cm šířka - rozrež -skrat na obvodu at jde nasadit na tu 100 - delej to z kroužky tak dlouho- dávej je na sebe až tam nasadíš 110 na těsno no a na druhé straně zas dej do 110 kroužky ze 110 dovnitř at můžeš nasadit 100, no pak tam naper to T jestli ho seženeš - myslím že ve 100 určitě bude ,no a pokud bude 100/70 nebo jinak tak postup na redukce máš... - no pak složit nanečisto zda to pasuje, kroužky nalepit jeden po druhém/samozřejmě aby mezera byl vždy posunuta - jako pístní kroužky např./ s dostatečnou dobou na zatvrdnutí / napojit WC a olé, hodně štestí je to nimračka ale jde to...hezký den...
Vzkaz umělci pod číslem 8976 - to, co jste se tady pokoušel navrhnout a tvrzení, že to tak dělají i "odborníci", já bych jim neříkal odborníci na Vašem místě, ale "fušeři" největšího kalibru. Po takových " rádoby odbornících" jen chodím a řeším jejich maléry. Od kdy se cokoliv montuje a dělá proti vodě?gratulujte si.
Já Vám tleskám.
A ještě můžete poradit, aby na to slepování použil lepidlo na novodur, které se k tomu lepení i používá.
Za pár let si bude trhat vlasy a pokud mu nějaké zůstanou, tak o zbytek se mu postarají a vytrhají sousedi, kteří pod ním bydlí.
Tento spoj zaručeně totiž po několika letech praskne a bude jen zdrojem zatíkající vody.
Zmiňované lepidlo sice ze začátku drží, ale po letech praskne a začne z toho spoje zatíkat.
Přijím Vám tedy na zdraví a dobrý sousedy, kteří nakonec Vám půjdou pogratulovat.
Raději běžte a dejte na modlení. Třeba Vám bůh pomůže.
Udělejte to podle jeho návrhu, ale nevolejte mne k tomu. Já nepřijdu. Omlouvám se předem.
S pozdravem Jarda
Víte jardo urážet může každý... ten váš návrh také není bůhvíco. Třeba Jabraka našel legantní řešení i bez urážek a shazování... a není k tomu co dodat. Při kombinaci vhodných originálních a teplem nedeformovaných kusů, se dá úspěšně vytvořit a přetvořit jakýkoliv problém...připíjím já vám na to jaký jste ignorant, když urážíte a shazujete kohokoliv kdo chce poradit. Ztrácí tu čas u pc stejně jako vy aby pomohl jiným. Podle toho popisu bych si to sice také neprovedl a nesouhlasím s tím, ale pořád je to návrh řešení, ze kterého se dá také čerpat.
Nechci nikoho urážet, ale varovat. Je to vždy radost, když se to musí vše odstranit a vymýšlet, jak to udělat tak, aby to bylo v pořádku. Někdy to již ani nejde. Jen mne to zvedá ze židle. Již jsem i viděl, že se i tací odborníci - laici , pokud chcete, dali do díla. Neměli při změně v umístnění kuchyňské linky na jiné místo, kam napojit odpad z ní. Tak prostě udělali díru do hlavní odpadní trubky v šachtě. Strčili tam odpadní trubku z linky, vše zalepili lepidlem na novodur, nebo použili k tomu i tmel. Zapomněli ale na to, že v odpadu neteče jen voda, ale i jiné předměty. Ty začali narážet na onu trubku strčenou v odpadní trubce. Po čase ale se spoj uvolnil a začalo vše protíkat mimo hlavní odpadní trubku. To je pak radost tam jít a vše odstraňovat. Nesetkal jsem se s tím jednou. Zmiňovaného 8976 jsem nechtěl nijak urážet a dotýkat se. Vím, že to tak se dělalo a někdy i dělá, ale ruku na srdce, má to smysl, to tak dělat? Je to jen krátkodobé řešení. Pokud toto řešení byste použil tam, kde je malý spád vody, tak se ta trubka brzy ucpe. Jarda
naprosto s vámi souhlasím, moje řešení které jsem uplatnil kdysi za komunistů kdy se jednalo o kanálek ve sprše - spočívalo řešení v tom že odpad byl asi 100 zděř 70 - 80 tak jsem to vyřešil tím vyvložkováním protože to šlo kolmo dolů a o nic nešlo - mohl jsem to lépe popsat - po zamyšlení uznávám že zúžení do protitoku odpadní vody by asi nebylo orginální ale domnívám se že by bylo venku ze zdi za toaletou - takže případné komplikace s propouštěním by se projevily na podlaze - souhlasím s vámi že práce by se měla udělat napoprvé aby se do toho počase nemuselo vrtat znovu...s pozdravem...
Tak na konec jsem ve specializovaném obchodě koupil nástrčné hrdlo, které do té trubky zajelo jako po másle. Do něj pak odbočku 110/50 a bylo to. Sice je to drahé ale profesionální a hlavně funkční.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.