Nejste přihlášen/a.
Vrtak velikost 16 a nebo raději 18 aby nešla zavitovka ztuha natlouct? Ale aby při vrtáku 18 tam zas nečochtala a nebyl problém chytit rovinu a při zatížení si to nerovnoměrně neposedalo? Chystám se ho kupovat tak at nemusim kupovat oba diky Díky
0x
Pokud koupíte vrták na dřevo (má jinak broušenou špičku), můžete klidně použít vrták o stejném průměru, tedy 16 mm, závitovka by tam pak měla jít naklepat kusem dřeva, pro jistotu ale raději použít 17 mm. S vrtákem na kov je třeba minimálně 1 mm navíc. Pokud použijete vrták na kov s průměrem 18 mm, bude závitovka v měkkém dřevu jen mírně volná, což nemusí být na škodu.
no ono je hlavně problém najít odpovídající vrtáky do dřeva...já v létě dělal střechu, potřeboval jsem kotvit 14ky závitovky + jsem potřeboval asi 50mm na tesařskou podložku a najít 16ku dřevo vrták odpovídající délky a potom forstnera o 50mm , který by byl cenově dostupný...nadlidský úkon...měl jsem však stěstí na nějakej výprodej takže za 170,- 50mm forstner...neber to...práci to udělalo...v každé sadě je totiž max 40mm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.