Nejste přihlášen/a.
Pokud koupíte vrták na dřevo (má jinak broušenou špičku), můžete klidně použít vrták o stejném průměru, tedy 16 mm, závitovka by tam pak měla jít naklepat kusem dřeva, pro jistotu ale raději použít 17 mm. S vrtákem na kov je třeba minimálně 1 mm navíc. Pokud použijete vrták na kov s průměrem 18 mm, bude závitovka v měkkém dřevu jen mírně volná, což nemusí být na škodu.
no ono je hlavně problém najít odpovídající vrtáky do dřeva...já v létě dělal střechu, potřeboval jsem kotvit 14ky závitovky + jsem potřeboval asi 50mm na tesařskou podložku a najít 16ku dřevo vrták odpovídající délky a potom forstnera o 50mm , který by byl cenově dostupný...nadlidský úkon...měl jsem však stěstí na nějakej výprodej takže za 170,- 50mm forstner...neber to...práci to udělalo...v každé sadě je totiž max 40mm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.