Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vrták pro predvrtani pro zavitovku?

Od: juelen odpovědí: 4 změna:
Zdravím,jakou mam zvolit velikost vrtáku pro predvrtani dreveneho kvh hranolu pro zavitovou tyč vel 16?
Vrtak velikost 16 a nebo raději 18 aby nešla zavitovka ztuha natlouct? Ale aby při vrtáku 18 tam zas nečochtala a nebyl problém chytit rovinu a při zatížení si to nerovnoměrně neposedalo? Chystám se ho kupovat tak at nemusim kupovat oba diky Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

3x

+2mm průměru

hodnocení

1x
Když to navrtáte jen 16kou, tak tam tu tyč nenarvete, bude to svírat. A když to tam zkusíte nabušit silou, uvíznete po pár cm a nepůjde do tam, ani zpět, jedině vytočit. 18 je akorát.

hodnocení

0x

Pokud koupíte vrták na dřevo (má jinak broušenou špičku), můžete klidně použít vrták o stejném průměru, tedy 16 mm, závitovka by tam pak měla jít naklepat kusem dřeva, pro jistotu ale raději použít 17 mm. S vrtákem na kov je třeba minimálně 1 mm navíc. Pokud použijete vrták na kov s průměrem 18 mm, bude závitovka v měkkém dřevu jen mírně volná, což nemusí být na škodu.

krtek6

no ono je hlavně problém najít odpovídající vrtáky do dřeva...já v létě dělal střechu, potřeboval jsem kotvit 14ky závitovky + jsem potřeboval asi 50mm na tesařskou podložku a najít 16ku dřevo vrták odpovídající délky a potom forstnera o 50mm , který by byl cenově dostupný...nadlidský úkon...měl jsem však stěstí na nějakej výprodej takže za 170,- 50mm forstner...neber to...práci to udělalo...v každé sadě je totiž max 40mm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]