Ahoj, a dobrý den. Mám TČ, kterým nahrivam akumulacni nádrž 750l a z ktere mi jde jedna oběhovka na topeni. K této nádrži mám přípojeny vyměnik nepritopneho bojleru 500l ktery se mi krásné nahriva, z toho mám na výstupu připojeny bojler 160. Tim pádem již do bojleru mi jde tepla voda. Problém je v tom ze jsem u toho nepřemýšlel a nemám tyto dva bojlery propojeny tak abych ten menší nahrival samotizi a mezi velkým výstupem jednoho a vstupem druhého jsou asi dva metry a nejsou vzestupně. Je nějaká jiná varianta, aby se mi nahrival mensi samotizi? Popřípadě nějakou cirkulaci? Nebo jediná varianta je mensi bojler vyměnit za podélný a dat ho vejs? Děkuji M.L
Z popisu nevím, jestli jsem to dobře pochopil... nakreslete schéma s délkami a výškami potrubí od podlahy u těchto bojlerů; pak snad půjde poradit lépe...
To se jedna o nejaky penzion? Prijde mi teda jednodussi pouzit cerpadlo nez kupovat druhy bojler. Aby jela samotiz, tak by musel byt vyskovy rozdil privodu aspon 30-50 cm a zpatecka co nejniz. Pak by to mozna nejak jelo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.