Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva bojlery v sérii

Od: marlan odpovědí: 2 změna:
Ahoj, a dobrý den. Mám TČ, kterým nahrivam akumulacni nádrž 750l a z ktere mi jde jedna oběhovka na topeni. K této nádrži mám přípojeny vyměnik nepritopneho bojleru 500l ktery se mi krásné nahriva, z toho mám na výstupu připojeny bojler 160. Tim pádem již do bojleru mi jde tepla voda.
Problém je v tom ze jsem u toho nepřemýšlel a nemám tyto dva bojlery propojeny tak abych ten menší nahrival samotizi a mezi velkým výstupem jednoho a vstupem druhého jsou asi dva metry a nejsou vzestupně.
Je nějaká jiná varianta, aby se mi nahrival mensi samotizi? Popřípadě nějakou cirkulaci? Nebo jediná varianta je mensi bojler vyměnit za podélný a dat ho vejs? Děkuji M.L

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Z popisu nevím, jestli jsem to dobře pochopil... nakreslete schéma s délkami a výškami potrubí od podlahy u těchto bojlerů; pak snad půjde poradit lépe...

hodnocení

0x
To se jedna o nejaky penzion? Prijde mi teda jednodussi pouzit cerpadlo nez kupovat druhy bojler. Aby jela samotiz, tak by musel byt vyskovy rozdil privodu aspon 30-50 cm a zpatecka co nejniz. Pak by to mozna nejak jelo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]