Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit zavesny Wc splachovani - proteka

Od: tim odpovědí: 8 změna:

Asi uz ochozeny

Viz foto, poznate nekdo co je to za model? Aby se dala sehnat nahrada? Je to Nekdy z 2008

a uz tam nekdo daval gumu provozorne... instalater co si s tim nevedel rady

Pokud se to nepocede identifikovat tak jedine vymlatit ze stoupacky a dat geberit?

ibb.co/...
ibb.co/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

5x

Že je to polák KOLO? Kolem r.20010 se tu toho tahaly kamiony. Tohle je starý typ, 94047, dělá se určitě náhrada...

doplněno 01.11.22 11:14:

Strejda google našel toto.

doplněno 01.11.22 11:16: "Kolem r.20010"*zed*, achjo
tim
hodnocení

A mas pravdu, poznal jsi to, 94148 - 94047 je to ono! Dejte mu body. Ja nemohu.

Ps: nahrada je v CR za 1200,- plus postovny a v polsku allegro.pl/... 99 ZLOTYCH (asi 500,-)

zatim jsem nadobku proplachl hadici, na jejim dne byl pisek, otocil jsem tu provizorni ustrizenou gumu a zatim ok, ale uz pred rokem instalater po otoceni gumy to delal a po mesici to zacalo protekat tak jak tak (muselo se vicekrat zmacknout zlacitko aby armatura klesla), takze to bude uz vyjezdeny plasty beztak anebo vytahany bowden.

Louhoval jsem to tehdy v kbeliku 8 litru octu (rozpusteni vodniho kamene z armatury i vymyti nadrzky octem)...

Pps: nechapu - ze na teto armature ani na tlacitku neni jediny identifikacni prvek :( clovek by rekl ze KOLO je nejaka znacka...

ta modra soupaci zaslepka a regulacni tycka, jak to ma fungovat?

je mi jasny ze to souvisi se splachem na velky a maly splachnuti, ale v obou pripadech mi to splachne 4 a 4,6 litru :(

Hladina regulace plocaku, ta se reguluje na napoustecim systemu jinde...

01.11.22 17:09

*palec*

agy

Věděl by někdo, k čemu slouží regulace 1. a 2. na tomto ventilu?

manuál k tomu asi neexistuje...

ps: Objem naplnění nádržky se reguluje na napouštěcím ventilu...

Jak opravit zavesny Wc splachovani - proteka

Možná při jaké hladině má začít nádržku dopouštět, pokud se nespláchne celá?

sick

Tohle je vypouštěcí ventil (napouštěcí hladinu řeší napouštěcí ventil) a podle videí originál Geberitu (kam polské Kolo - název polské obce - spadá) se zdá, že ten vyšší (1) ovlivňuje malou dávku, ten nižší (2) pak velkou dávku.

Jak spolu nastavení hladiny a nastavení tohoto vypouštěcího ventiluju souvisí, tak to nejspíš neví ani instalatéři :)

Směrem nahoru modrými částmi se dávka vody ubírá a směrem dolů naopak splachovací dávka přidá (soudě podle videí).

pokud máte někdo jakékoliv poznat tě či vlastní experimenty, sem s nimi... Asi by bylo ideální nastavit co nejmenší dávky, a pokud chcete spláchnu maximální dávkou tak jednoduše tlačítko držet.

davidh
hodnocení

0x

můžete udělt foto tlačítka? Podle toho se výrobce pozná lépe.

hodnocení

0x

Stačí vymeniť to gumené tesnenie a dosadaciu plochu v nádrži poriadne vyčistiť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]