Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit zavesny Wc splachovani - proteka

Od: tim odpovědí: 8 změna:

Asi uz ochozeny

Viz foto, poznate nekdo co je to za model? Aby se dala sehnat nahrada? Je to Nekdy z 2008

a uz tam nekdo daval gumu provozorne... instalater co si s tim nevedel rady

Pokud se to nepocede identifikovat tak jedine vymlatit ze stoupacky a dat geberit?

ibb.co/...
ibb.co/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Že je to polák KOLO? Kolem r.20010 se tu toho tahaly kamiony. Tohle je starý typ, 94047, dělá se určitě náhrada...

doplněno 01.11.22 11:14:

Strejda google našel toto.

doplněno 01.11.22 11:16: "Kolem r.20010"*zed*, achjo
tim
hodnocení

A mas pravdu, poznal jsi to, 94148 - 94047 je to ono! Dejte mu body. Ja nemohu.

Ps: nahrada je v CR za 1200,- plus postovny a v polsku allegro.pl/... 99 ZLOTYCH (asi 500,-)

zatim jsem nadobku proplachl hadici, na jejim dne byl pisek, otocil jsem tu provizorni ustrizenou gumu a zatim ok, ale uz pred rokem instalater po otoceni gumy to delal a po mesici to zacalo protekat tak jak tak (muselo se vicekrat zmacknout zlacitko aby armatura klesla), takze to bude uz vyjezdeny plasty beztak anebo vytahany bowden.

Louhoval jsem to tehdy v kbeliku 8 litru octu (rozpusteni vodniho kamene z armatury i vymyti nadrzky octem)...

Pps: nechapu - ze na teto armature ani na tlacitku neni jediny identifikacni prvek :( clovek by rekl ze KOLO je nejaka znacka...

ta modra soupaci zaslepka a regulacni tycka, jak to ma fungovat?

je mi jasny ze to souvisi se splachem na velky a maly splachnuti, ale v obou pripadech mi to splachne 4 a 4,6 litru :(

Hladina regulace plocaku, ta se reguluje na napoustecim systemu jinde...

01.11.22 17:09

*palec*

agy

Věděl by někdo, k čemu slouží regulace 1. a 2. na tomto ventilu?

manuál k tomu asi neexistuje...

ps: Objem naplnění nádržky se reguluje na napouštěcím ventilu...

Jak opravit zavesny Wc splachovani - proteka

Možná při jaké hladině má začít nádržku dopouštět, pokud se nespláchne celá?

sick

Tohle je vypouštěcí ventil (napouštěcí hladinu řeší napouštěcí ventil) a podle videí originál Geberitu (kam polské Kolo - název polské obce - spadá) se zdá, že ten vyšší (1) ovlivňuje malou dávku, ten nižší (2) pak velkou dávku.

Jak spolu nastavení hladiny a nastavení tohoto vypouštěcího ventiluju souvisí, tak to nejspíš neví ani instalatéři :)

Směrem nahoru modrými částmi se dávka vody ubírá a směrem dolů naopak splachovací dávka přidá (soudě podle videí).

pokud máte někdo jakékoliv poznat tě či vlastní experimenty, sem s nimi... Asi by bylo ideální nastavit co nejmenší dávky, a pokud chcete spláchnu maximální dávkou tak jednoduše tlačítko držet.

davidh
hodnocení

0x

můžete udělt foto tlačítka? Podle toho se výrobce pozná lépe.

hodnocení

0x

Stačí vymeniť to gumené tesnenie a dosadaciu plochu v nádrži poriadne vyčistiť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]