Nejste přihlášen/a.
Zjišťuju, že nikde není k dostání podložka do dřezu, všade jen takové "malé čtverce", poptávám velkou podložku, do velkého dřezu - stará kuchyně... Poradíte? díky
Mě by fakticky zajímalo, k čemu tam je a proč si ji lidé kupují. Měju nádobí bez podložky a nevidím důvod proč tam je.
Tak by mě to fakt zajímalo. Díky
gumidek - dříve se používalo (a vlastně používá stále) smaltované nádobí a i dřez byl smaltovaný. Tam hrozilo, že při nárazu např. hrnce dojde k odražení smaltu na hrnci nebo dřezu. Také případný náraz skla do podložky je tak "odpružen" lépe, než přímý úder do dna dřezu.
Aha, díky. To bude ono. Smatovaný dřez nemám (mám nerez) a i nerezové hrnce. Smaltovaný mám jen jeden hrneček.
Díky
Nerezový povrch není tak náchylný k poškození , jako byl smalt, ale stejně - jistota je jistota (jak pravila ta jeptiška).
Podložku mám rád, objevil jsem její druhotnou funkci. Jar + centimetr vody z kohoutku pěnu neudělá, mávání síťovanou podložkou v centimetru vody spolehlivě vyrobí kopec pěny
Dobrý den, a což napsat rozměry, jakou podložku nelze sehnat? Viz odkaz si snad něco dostatečně velkého vyberete (jsou tam i obdélníky). A když si nevyberete, tak si kupte dvě malé. Zdravím!
Nemáte zač.
Ona ta podložka má význam i u nerez dřezů, protože jejich dno alespoň trochu chrání před poškrábáním. A pokud ve dřezu necháváte umyté nádobí i odkapat, tak nestojí ve vodě a hezky schne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.