Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměřit patky co nejjednodušeji

Od: amza odpovědí: 7 změna:
Zdravím, chystám se na stavbu přístřešku. Bude deset patek délka přístřešku bude 7 metrů. Jak vyměřit co nejjednoduseji jednotlivé patky aby vše na sebe sedělo a seděly i úhlopříčky? Aby šly pak stojky pěkně v řadě když na ně peisroubuji z vrchu vaznici aby nebyly sloupky cik cak dvě etapy vyměření děr pro výkopy a druhé samotné patky je lepší zabodnout patky do bwtonu ale to se bude kvedlat a nebo pak beton vyvrtat a na chemickou kotvu nalepit do vyvrtaného otvoru

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

3x

Pomocí provázku

hodnocení

3x

Jaké patky hodláte použít? Jinak rovinnost -souosost provázkem , výškově pak nivelační přístroj, laser čo obyčejná nebo hadicová vodováha. Rovnoběžnost s druhou stranou pak zase změříte pásmem -jedna musí být stejně jako druhá .

Patky bych osobně asi zabetonoval a po částečném zavadnutí betonu pak něco podobného : ceskeploty.cz/... zabouchat 1 a poslední a mezi pak srovnat provázkem a zatlouci (nebo zatvrdnout a do vyvrtu pak zatlouci, stači vývrt stený jako průměr trnu) nebo toto: krupson.cz/... a po zatvrdniuí pak do patky vyvrtat závitovku do ch. kotvy a přišroubit-pokud se netrefí výškově dá se upavit díky šroubení.

amza
hodnocení

Super děkuju mockrát

hodnocení

3x

Já šel cestou nejmenšího odporu. Víceméňe baj oko jsem vybetonoval základ pro každý sloupek a na ten podle provázku toto. Drobné výškové rozdíly jsem srovnal matkou, navíc mi to vychytalo i prohnutí trámků...

doplněno 30.10.22 20:51:

Nee. Pevnou stranu patky jsem kotvil do betonu, já použil ocelové nátluky. A pohyblivou desku jsem přišrouboval do stojek. Na závitovku jsem do stojek vyvrtal díru a seřizuji to přitahováním a povolováním matky, tím se sloupek zvedá anebo spouští. Jednoduché a funguje.

amza
hodnocení

A děkuji moc a když se zasroubuje vrchní deska níže tak se vršek zavitovky jen zarizne?
Však píše, že do stojky vyvrtal díru na tu závitovou tyč...
stojku na ní navleče a posouváním matky může regulovat výšku od betonového základu.
amza
hodnocení

Jasný, teď už mi je funkce napeosto jasná díky moc kluci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vodováha hadicová

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]