Prosím o radu. Na varné desce knoflíky dávají jiskru vždy svému hořáku, ale jeden z hořáků (ten největší) se zapaluje s každým knoflíkem (tzn. každý knoflík zapaluje svůj hořák a navíc ještě největší hořák, jedině knoflík největšího hořáku dává jiskru pouze svému hořáku). V čem bude chyba?
A vadí to něčemu? Bez plynu se stejně nezapálí. Já se teda setkal zatím u novějších desek spíše s verzí, že všechny knoflíky hází jiskru u všech hořáků, protože je to tak na výrobu nejjednodušší.
Mám plynovou desku Whirpool a tam se zapalují všechny najednou, tedy jiskra jde do všech, ale protože tam není puštěný plyn, tak ostaní nehoří. Už jsem se setkal, že stejné zapojení je i na jiných spotřebičích. Spíš mám dojem, že u Vás je nějaká chyba, že nezapalují všechny ostatní. Zpravidla jsou to mokré elektrody po umývání, či špatně složený hořák...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.