Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemická injektáž zdiva zkušenosti?

Od: karl* odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal na zkušenosti s chemickou sanací zdiva. Máme menší rodiný domek po rekonstrukci bydlíme v něm druhý rok. Rekonstrukci dělal předchozí majitel. Bohužel stávající hydroizolace asi dosluhuje jelikož se nám začala zvyšovat uvnitř domu vzdušná vlhkost a nedaří se vyvětrat a srazit. Takže se na některých zdech objevuje plíseň. Chtěl sem na jaře zateplit , ale nejdřív budu muset řešit hydroizolaci.

Chtěl sem dům podřezat nebo narazit plechy, ale statik toto řešení prý nedoporučuje. Takže mi doporučil chemickou injektáž. Tak se chci zeptat chemická injkektáž funguje nebo je to jen placebo fekt?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Čím víc se teď budou lidé pokoušet šetřit na topení, snižovat teplotu v domech a méně větrat, tím víc dotazů na mokré a později i plesnivé zdi nás tu čeká.
Ja bych napsal pekarce o dva svetry a savo.

hodnocení

0x
Jakou mate teplotu v mistnostech?
karl*
hodnocení

Teplota je v rozmezí 19 až 20 stupňů jelikož ještě nebylo třeba topit. A vlhkost podle měřičů je 75%
honza7*
Začni normálně topit a nebudeš řešit plíseň!

hodnocení

0x

Osobní zkušenost mám s ruční injektáží do vyvrtáných otvorů 10cm od sebe ve dvou vrstvách na délce 2m.jelikož se jedná o zeď 50cm širokou a dosti vlhkou.Není venkovní,je k ní přistvěna veranda.Jelikož jsem nechal omítku,mám možnost sledovat zda vysychá.Práce byla provedena před 2měsíci ale nějaké zlepšení zatím nepozoruji.Musel bych použít elektrický vysoušeč vlhkosti.Po dvou měsících se nedá nic hodnotit.

hodnocení

0x

Podle odborné literatury, funguje chemická izolace od 30 do 80%, dle kvality práce a dle kvality chemie. Ale nikdy 100%.

ale statik toto řešení prý nedoporučuje

Tak prý, nebo nedoporučuje? Co je to za stavbu, že nelze podřezat? Pamatuji, že problémy jsou jen u sloupů klenby a podobně.

Z čeho máte zdivo? Je třeba pozvat odborníka, aby zjistil, zdali je příčina opravdu ve vlhkém zdivu a že opravdu stávající hydroizolace nefunguje. Jak jste na to přišel, že stávající hydroizolace asi dosluhuje ?

dylin
hodnocení

0x
Mně to funguje. Nejlepsi účinnost mi ze všech značek, co jsem zkusil, vycházel jistý italský výrobce od písmene S
karl*
hodnocení

Jak dlouho máte takto provedenou izolaci?
dylin
30.10.22 19:39

3 roky

hodnocení

0x

Má zkušenost je špatná.Zeď vnitřní 30cm široká, délka cca 4 metry aplikováno před 10 lety značku si již nepamatuji ale nějaká lepší-kupováno v profi prodejně.Před 3 roky malí flíček dnes (foto) kolem 20cm a pomalu roste

Chemická injektáž zdiva zkušenosti?
karl*
hodnocení

Já mám zdi na pohled suché. Ale podle vlhkoměru co mám v každé místnosti. Je tu vzdušná vlhkost moc velká a ve dvou místnostech kde je slabá zeď a špatně se i vytápí už se objevila plíseň v rozích

Ale to co popisujete, nemusí být vinou hydroizolace.

karl*
hodnocení

Milancukrar a co by to mohlo být? Mě napadla práce ta izolace?

Ale to já z popisu nepoznám, to se musí zjistit místním šetřením. Když nemáte fleky na zdech, nebude špatná hydroizolace, pokud je plíseň na stěnách, může jít pouze o kondenzaci tepelného mostu..

hodnocení

0x

Před mnoha lety jsme vrtali horní stěnu našeho kostela. Kamenná zeď snad 15 metrů dlouhá, mnoho vrtáků zničených, ale vlhkost viditelně poklesla. Omítka bez poškození drží už víc než 15 roků.

marko
hodnocení

0x

Dobrý večer, pouze bych se rád zeptal. Jak je to vlastně s podřezáním když se použije nerezový plech. Ta část pod plechem zůstává vlhká? Tedy od plechu dolu, do půdy/základu je to stále vlhké?

Děkuji a přeju pekný večer.

Ono to něčemu vadí, že je pod izolací vlhko?

marco, pod hydroizolací, ať je provedena z jakéhokoliv materiálu, jakýmkoliv způsobem, je vždy vlhko.

marko
hodnocení

0x

Podle, víceméně, všech fotek na internetu jsou plechy nad úrovní terénu. Jestli to dobře chápu, tak zevnitř bude v té spodní straně vlhkost. Nemůže to narušit podlahu, nebo vzlínat po zdech až do té úrovně kde je plech?

Doufám že jsem to popsal pochopitelně. Pokud ne, tak se omlouvám.

Děkuji

Vevnitř máš izolaci v podlaze a tu musíš spojit s izolací ve zdech, jinak to nemá význam.

marko

Takhle jsem to myslel...

Děkuji

Chemická injektáž zdiva zkušenosti? #2
marko

Aha, takze vnitřní izolace musí být až do výšky toho plechu?

Děkuji

Nejen do výšky plechu, musí s tím plechem být spojená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]