Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení nájmu

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Obecně se zvyšuje nájem o inflaci a nebo jednou za 3 rokyo max. 20%.

Naposledy se zvyšoval nájem před třemi roky a všichni nájemníci to oznámení obdrželi přibližně ve stejnou dobu.

Nyní to již někteří nájemníci od majitele obdrželi a někteří ještě ne. A ci to mají už je to cca 2-3 měsíce.

Ti co to neobdrželi mají se zajímat jak je to u nich se zvýšením nájmu a nebo dělat tzv. mrtvého brouka.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

a proč bych se měl dobrovolně starat a zajímat o něco co mi má "škodit"?*zmateny*

meji
hodnocení

1x
Asi takhle, pokud vám nic nepřišlo, znamená to, že se o to nemáte starat. Chodit za majitelem a sondovat ve stylu, "hele, támhle těm už jste zdražil, tak jsem se přišel optat, jestli nechcete zdražit i mně?", to opravdu nevypadá příliš chytře, uznejte. Pokud máte ve smlouvě inflační doložku, zdraží vám o inflaci. Pokud máte neurčito a uběhli tři roky od posledního zvýšení, zdraží vám o 20 % a o inflaci. Pokud platíte malý nájem a bude chtít majitel zdražit třeba 2x tolik, zašle vám takovou nabídku, když nebude reflektovat, tak vám pošle výpověď, že chce byt pro příbuzného a máte 3 měsíce na vystěhování. Každopádně vždy vás majitel informuje, rozhodně nedoporučuji píchat do vosího hnízda a hlásit se sám o zdražení.

hodnocení

0x

Pane Slavo, "mají se zajímat jak je to u nich se zvýšením nájmu a nebo dělat tzv. mrtvého brouka."

ať si každý rozhodně, jak se zachová, obojí je možné.

Máte smlouvu na rok, nebo neomezeně?

hodnocení

Já osobně neomezeně někteří taky a ostatní nevím.

hanakr
hodnocení

0x

Od kdy se má ostatním zvedat nájem? Počkejte měsíc po zdražení, a pak kontaktujte pronajímatele, jestli u něj nemáte dlužnou částku, že si nejste jist, že platba vpořádku odešla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]