Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Jsem majitelem bytu (os. vl.), ale výhledově chci koupit byt jiný, lepší. Respektive obdobný, ale v dražší čtvrti. Jistým problémem jsou finance. Nemám dost peněz, abych mohl nejdříve koupit nový byt za hotové a pak teprve prodat svůj stávající. Nicméně předpokládaný rozdíl mezi kupní cenou (+ daní) nového bytu a prodejní cenou současného hravě pokryji z úspor. Vyhlédnutá lokalita je velmi malá; v podstatě tři bloky a v případě nabídky tedy musím reagovat rychle. Jak nejlépe postupovat? Hypoška na nový byt a její brzké vyplacení z peněz za prodej bytu starého se zřejmě dost prodraží. Na druhou stranu bych mohl být vstřícnější ohledně data uvolnění nového bytu (v duchu hesla něco za něco). Co navrhujete? Ideálně poradci s vlastní zkušeností. Děkuji, hezký večer všem.
Chci koupit byt v domě již existujícím; vyhovují mně tři konkrétní bloky a čekám, až se nějaký kvartýr objeví v nabídce, v kterémkoliv z nich. Je to jen otázkou času, speciálně teď, v době rostoucích životních nákladů. Za pět míčů nebude, přijde zhruba na polovinu. Nejen Prahou živ je člověk. Tohle je na severu republiky. Cenový rozdíl mezi mým a novým bytem bude cca 0,5 - 0,7 M, ale spíše onoho půl míče. Mohu si vzít podnájem a byt prodat, ale jako naschvál může být v nabídkách rok mrtvo (i když asi ne). Právě proto je to dilema. Alespoň jsem tedy single, což situaci lehce usnadňuje.
Ano, to by bylo ideální, promyslím to, zatím je dost času...největší riziko vidím v tom, dát najevo právě časovou / finanční tíseň. Pak jsou ihned připraveny zástupy chytráků (RK, banky, apod.), ochotných mně pomoci. Ve městě se momentálně staví dražší a poměrně velký bytový dům, takže po jeho dokončení lze předpokládat tlak na ceny bytů ostatních. Štve mě, že nejsem schopen dát do kupy tři míče v hotovosti. Na okraji města jsou tři obří montovny, proč nebrat věci, jak jsou; je velmi pravděpodobné, že minimálně jedna z nich nerozdejchá energetickou krizi...následky v souvislosti s mým dotazem jsou pak zřejmé. Děkuji všem, rozdám lajky a ještě jednou hezký zbytek víkendu. Zítra se vstává o hodinu později, nezapomeňte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.