Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení 5ti kolíkové zásuvky

Od: anc123 odpovědí: 4 změna:
Vážení, obracím se na Vás s dotazem. V místnosti mám klasickou 4 kolíkovou zásuvku 380 na míchačku. Mimořádně potřebuji připojit v že stejné místnosti sporák, který je 5ti kolíkový. Mohu si "půjčit" nulu z rozvodné skříně viz foto? Nejde mi o normy, ale kratkodobou funkčnost (nerad bych sporák zničil). Děkuji
Zapojení 5ti kolíkové zásuvky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

To není jen tak, jaký kabel vede do té 4kolíkové? Je tam chránič? Jakou máte síť? TN-C nebo TN-S..

anc123
hodnocení

Mám síť TN-S, kabel je 2.5mm klasický černý, hnědý, šedý a zem

111®
hodnocení

2x

Takže 4 žilový, v tom případě doporučuji jak uvedl @peter: výše a nebastlit mohlo by to přizabít

hodnocení

0x

Presne ako spominate, chybajuci N vodic moze sporak znicit, takze urcite byt som ho netahal ako extra vodic a kdejako to bastlil. Vytiahnite z rozvadzaca 5 zilovym kablom vsetky fazy, N a PE , potom pripojte sporak cez Wago svorky alebo 5 pol zasuvku.

Mimochodom, sporak ma zastrcku? Dosr divne, zvykne tam byt len kabel.

Dalej odporucam zrusit 4 pol zasuvku a nahradit ju 5 pol, na miesacke potom vymenit vidlicu. Chranic povazujem za samozrejmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]