Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěna kolem oken - jak ochránit?

Od: kolemjdouci odpovědí: 6 změna:

Mám čerstvě zapěněná okna. Jak ochránit pěnu před sluncem do jara-léta, než udělám fasádu? Mám nachystanou venkovní okenní pásku od Illbruck - neinstaloval jsem ji zatím ze stejného důvodu. Okna lícují se zdivem. Zateplení budu přetahovat kousek přes rám. Máte nějaký tip? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kvalitní "izolačku" třeba žlutočernou pásku na venkovní použití. Nebo přetřít vodouředitelnou barvou. Nařezat 1cm silný polyš, lehce přilepit.

Možností jsou desítky.

kolemjdouci
hodnocení

Polyš dobrej nápad!

hodnocení

2x

Neřešit, za předpokladu, že to nenenecháte několik let a na jaře budete zateplovat. Pokud ne na jaře ale až kdoví kdy . tak potom se zase nic moc nebude dít, byť UV záření ji degraduje-na povvrchu na který působí..ale asi tak jeden mm za dva tři roky či za 5 let?

hodnocení

2x

Na jeden dva roky nemusíte nic chránit, ta pěna to přežije, a na povrchově narušené pěně drží fasáda lépe.

hodnocení

0x
Páska měla být na oknech nalepená ještě před zapěněním. Ta by pěnu ochránila.
kolemjdouci
hodnocení

Pak bych sem musel dát další dotaz. "Čím ochránit pásku ..."?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]