Nejste přihlášen/a.
Ahoj,potřebuji na chatě nainstalovat bojler. Koupil jsem Dražice 120L z druhé ruky. Na chatě jsem vymslel místo v rohu, kde je to 170cm k umyvadlu a 190cm ke dřezu (jediné 2 místa využití teplé vody).
Původně jsem chtěl takové ty šedé PVC trubky, zjišťoval jsem, jak se svařují, ale zjistil jsem, že se běžně i v bauhausu prodávají ty opletené stříbrné hadice (věřím že se jim říká Flexi), které lze ohýbat, i ve variantě 200cm. Nebylo by to pro mé použití praktičtější?
Je důvod, proč to v mém krátkém případě nepoužít místo PVC svařovaných trubek s kolenama? I šroubování by bylo lepší. Použil bych je i pro přívod studené rovnou (rovněž pod umyvadlem).
Díky
2x
Píšete, že se dají tvarovat, nemyslíte spíše nerezové vlnovce, než opletené hadičky?
Jinak ty šedé trubky na vodu nejsou PVC, ale PP.
máte pravdu, myslím ty pevné tuhé ohebné trubky, co drží tvar.
Oproti těm šedým PP trubkám na mě právě působí robustnější a stabiněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.