Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topná soustava

Od: radapro001* odpovědí: 5 změna:
Ahoj mám v bytě krbové kamna s výměníkem. V místnosti kde mám krbové kamna mám hlavici na radiátoru na 0.( jelikož krbový první místnost vytopí sami od sebe). Ale chtěl bych se zeptat v druhé místnosti už mám na hlavici radiátoru 3 a při cca 50 - 60 stupních slišim téct vodu stále do radiátoru. V dalších místnostech kde jsou radiátory už to ne slišim. Mám otevřenou soustavu s nuceným oběhem. Všechny radiátory krásně odvzdušnění ( při odvzdušněni jde jen voda bez vzduchu) a voda v soustavě je taky doplněná. Je to normální? Nemám jak porovnat tohle je moje první zima kdy budu topit. Děkuji za in fo. Jinak radiátory hřejou po cele ploše.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak napřed vem vodováhu a zkontroluj sklon radiátoru u kterého slyšíš téct vodu. Pokud nemáš odvzdušňovák výše, tak vzduch z radiátoru nevypustíš.

Možná by to šlo povolením převlečné matice u horního kohoutu na radiátoru. Ale jestli si na to troufneš? to nechám na tobě.

radapro001*
hodnocení

Děkuji za odpověď - zítra zkusím jak říkáte vzít vodovahu a vyzkouším to.
radapro001*
hodnocení

Tak sem vyzkoušel tu vodovahu ještě teď, a ovzdušovací ventil je vyvíšenej (bublina přesně k pravý čáře). Porovnal sem sklon s radiátorem který to neděla a sklon je identický.
Topná soustava
Topná soustava #2

hodnocení

0x

Jaké je nastaveení čerpadla?Zkusil bych sníížit na minimální výkon

kimbert*
hodnocení

0x

Zavřete na všech radiátorech ventily krome toho kde slyšíte téct vodu a ten odvzdušníte .Mám taky krbové kamna s výměníkem a na výstupu z kamen mám teploměr,manometr a na něj přes té kus napojený odvzdušnovák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]