Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidání družstevního podílu v malým bytovým druzstvu

Od: ajfik odpovědí: 4 změna:
Dobrý den.muj dotaz se týká bytového družstva.Nas dům je malé bytové družstvo při zakládání družstva šlo do družstva 30 z 32 nájemníků.,tím pádem 2 byty byly v pronájmu nečlenům.ted umřela nájemnice jednoho z nájemních bytů(nečlen družstva) a rozhodlo se že se rozšíří tedy družstvo prodejem bytu(pridani družstevníka)o jednoho člena. Proběhla schůze ohledně prodeje (přidání)podílu .mě osobně se nelíbí dvě veci..1: při koupi podílu se muselo vyplatí i ty 2 byty co do družstva nešli,tak že bych předpokládal že získaná částka se rozdělí mezi těch 30 lidí jelikož budou krácení na družstevním podílu,což předseda pronesl že ne,že to půjde do fondu družstva na rekonstrukce atd. Za 2:někde jsem se dočetl že musí s tímto souhlasit 3/4 družstevníků,což opravdu 10lidi není.
hlasovalo se takto: z 30 lidí se 12 nedostavilo,10 hlasovalo pro ,8 proti a 2 se zdrželi hlasování ...mě zajímá právní stránka věci,jestli je toto vůbec reálné,a jaký má být správný postup .dekuji za odpoved

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ty počty schůzujících Vám nějak nesedí, ale i tak se rozhodla nadpoloviční většina přítomných spolumajitelů (10 je více než 8), že dá přednost údržbě společného majetku před momentálním ziskem jednotlivce. Bude to OK. Zdravím!

doplněno 29.10.22 18:57:

ajfik - tak už jste se dopočítal počtu schůzujících?

doplněno 30.10.22 17:58:

ajfik - tak to si najděte advokáta, zaplaťte si ho a předložte mu všechny doklady (které zde nikdo nezná, tak jinak přesně neporadí). Zde je laická poradna a rady jsou bez záruky - Vy požadujete přesnost a nikoliv dedukce.

ajfik
hodnocení

Ty počty jsou napsány už v otázce :) no je to celé divné,hodně lidem se to tu prostě v baráku nelíbí,mě zajímá právní stránka věci,ne dedukce a dohady a k tomu selské počty ...nejde mi o investování částky do fondu oprav,spíše o to,že na schůzi první schůzi dne se dohodli že pod částku 1.5 mil. se za ten podíl nepůjde,teď dorazí předseda že je zájemce za 1.3mil že se platí provize realitce nějaká částka z toho,a v výsledků zájemce je realitní makléř :) danne realitky vydávajícího se za někoho jiného:) no uvidíme jak to celé dopadne ..

Je to jasné, levně koupit draze prodat a zdržovat platbu ...

nik*
Realitní makléř a ještě si nechá zaplatit provizi
Vás předseda je buď blb nebo zaplaceny…

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]