Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebovala bych prosím radu od těch, co se více vyznají, případně mají zkušenost. V červnu letošního roku mi uplynula výpovědní lhůta z nájemního bytu. Během bydlení se poškodily dveřní obložky, protože ve sprcháči, který je jakoby vyvýšený, se uvolnila nebo praskla nějaká trubka, při sprchování vytýkala voda a nějak spodem sákla zdí a než jsem si toho všimla, nasákly i obložky, které vespodu asi 20 cm od země na jedné straně popraskaly. Prý je to moje vina a něco jsem musela špatně utáhnout, když jsem čistila odpad. Jenže to jsem vždycky odšroubovala jen to víko, ale uvolnilo se něco až vespod. No nic, majitelka si na toto z kauce nechala 8 tisíc, aby prý nechala udělat u truhláře nové obložky, i když ty staré od truhláře určitě nejsou... řekla, že mi pošle vyúčtování během srpna a zbytek z těch peněz mi vrátí. Volala jsem ji v září a to to prý ještě nestihla nechat vyměnit. Je konec října (takže 4 měsíce od ukončení nájmu) a stále nic. To ty peníze může zadržovat třeba i rok? Můžu se nějak bránit nebo co bych mohla prosím dělat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.