Nejste přihlášen/a.
Není to fér. Osobně znám tři podobné případy, co se na mě obrátili lidé s žádostí o opravu po revizi. V prvém technik utrhnul kapiláru od teploměru a zákazník musel koupit nový, v druhém jiný utrhnul vývod od cívky třícestného ventilu a doporučil výměnu kotle, ve třetím případě zlomil plastovou osičku od knoflíku a doporučil výměnu desky. Upadá zručnost, přibývá umělá neopravitelnost a to bude nejspíš i váš případ. Možná, že technik utrhnul přívod nebo se mu něco rozpadlo vinou uměle vadné konstrukce.
jj, to mám švagra, který něco jako revizi čehokoliv odmítá. Důvod je zřejmý - dokud to funguje, nepotřebujete do toho šťourat. Zkřehlé vrtulky budou fungovat v tom stavu třeba rok, dva.. ale když do toho šáhnete, rozpadnou se v rukách.
Taková kurvítka se dělají všude - známe to všichni.
Pokud ho rozbil on, tak náhrada celé způsoené škody.
Pokud "se to rozbilo samo", tak to je na tebe, od koho a za kolik si to necháš opravit je tvoje věc. Pokud umíš tak seženeš díl a vyměníš sám.
Těžko říct kde je pravda, často se na díl ošklivě podíváš a chcípne to a nemůže za to, na druhou stranu spousta řemeslníků jsou vyloženě prasata a dojebou to. Někteří exoti dokonce úmyslně, maj z toho slušný prachy, např. timhle způsobem můžou udávat díly z vyřazených kotlů který dostali zadarmo (zajistíme likvidaci a pak to udá tam kde najde stejný kotel..)
Mám podobný zážitek s autorizovaným servisem elektrokotle - pro prodloužení záruky musel jezdit každý rok a vzal si nehorázné prachy za dvě věci - 1) vypsání papírku do servisní knížky 2) naslinění ventilku jeho hnusnými slinami mezi cigaretkami... - tím slintáním rozleptal ventilek a závit expanzní nádrže. Škoda cca. 5000,-kč - k řešení ale odmítl reklamaci a nechtěl ani opravovat, nutil nový kotel.
Takže jsem ho slušně poslal do zádele a řeším případné potřeby se slušnými normálními lidmi živnostníky. Když můžu, varuji kamarády a známé před tím "autorizovaným" servisákem - víc se udělat nedá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.