Zdravím, včera jsem lil v garáži na podlahu cementový samorozlivný potěr a zbylo mi asi půl metru, na který jsem už neměl potěr. Jel jsem rychle do stavebnin pro další potěr, ale když jsem se vrátil, zjistil jsem, že mi dali cementovou nivelační hmotu. Nalil jsem rozmíchaný pytel nivelačky na zbylou část podlahy a již aplikovaný potěr a urovnal vše hladítkem a projel ježkem, jak jsem to dělal v celé garáži. Spojí se potěr s nivelačkou, nebo to popraská? Než jsem uklidil věci a vyčistil auto, uběhlo tak 40 minut a obě hmoty vypadaly, že se hezky spojily a povrch vypadal pěkně, ale během schnutí asi to asi popraská, že? Budu muset dávat ještě jednu vrstvu, takže když bych celou podlahu garáže zalil nivelačkou, včetně toho popraskaného, bude to ok? Nakonec chci podlahu natřít epoxidovou barvou.
ušetři si práci a nech už to tak jak to je...nivelačka není do garáží...ta je pouze pro bytové nenamáhané prostory takže ti to buď popraská nebo se to vydrolí...a vzhledem k tomu, že ani nevíš jakej je rozdíl ani stěrkou a potěrem, tak nemá ani cenu dál rozebírat další náležitosti jsi akorát vyhodil peníze za nic
hanz
Díky za odpověď, nicméně potěr jsem nanesl na 90% plochy garáže, tu nivelačku na ten zbytek. To, že jsem jel koupit potěr a obchodník mi prodal nivelačku a já si to nezkontroloval v obchodě, je věc druhá a moje chyba. Nivelačky vhodné pro garáž se vyrábí, např. Bralep RTN 2020. Tento postup - penetrace, potěr, nivelačka, epoxidová barva mi doporučili kolegové, kteří s tím mají zkušenosti.
ano, nivelačky pro namáhané podlahy jsou, nepopírám...a popsaná skladba je taky OK...ale pro domácí účely je to tak neekonomické, že bych se divil, že bys do toho šel...o to víc bych se divil, že takovou specialitu měli běžně ve stavebninách...tam mají jen ty obyčejné...nevím proč sis nenechal vylít rovnou epoxid stěrku a děláš to takto složitě
Já bych si tipnul, že se to spojí a nebude problém a sem tam vlasová trhlina tomu neublíží. Zvláště když to nakonec budete natírat epoxidovou barvou, ta povrch zpevní natolik, že by to mělo být v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.