Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyvýšení podlahy OSB

Od: obejda odpovědí: 5 změna:

Brej večír vynšuju! :)

Jdu se s Vámi poradit. Již finišuji s rekonstrukcí patra domu a jsem před vyrovnáním podlah. Potřebuji celé patro zvednout o cca 12-18mm, tak akorát o jednu vrstvu OSB. No a nevím jak je správně položit. Nynější podlaha je nějaký starý beton (potěr?), celkem hrubý, šutry až kolem 2cm. Čili mám povrch ve vdováze, ale hrubý.

No a má otázka zní, na co desky položit? Myslel jsem na PU pěnu, tím by se lecos vyrovnalo a zrovna se fixovaly k podkladu. Nebo mám dát mirelon? Pak je ale nepřilepím pěnou. Či přemýšlím úplně blbě? No a desky mám lepit k sobě i nahranách? Pěnou? Finiš bude vrstva kročejovky a plouvoučka. Díky! *palec2*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Upřímně lituji ty dole, to bude nadávání na hluk.

I na hrubou podlahu položíte mirelon, či něco podobného. OSB desky nelepíte k podlaze, ale k sobě ve všech zámcích.

Jako zastánce pěny doporučuji ale disperzní lepidlo na dřevo.

obejda
hodnocení

Čili pouze mirelon a na něj desky? Nebude to jezdit? Můžu je k betonu i přišroubovat. Já mám nakoupené desky bez zámků. Tak tedy lepit hrany?

...Já mám nakoupené desky bez zámků...

Tak to bych osobně nedával, nebo je dodělat na stolní pile, fréze a podobně. Deska na podlaze má být "plovoucí".

Ještě jsem nezažil, že by slepení deska celé podlahy jezdila...

hodnocení

0x

Když patro potřebujete zdvihnout o 12-18 mm, tak žádnou OSB desku nedáváte. Ale dáváte kročejovou podložku např. Hobra v tl. 7mm a na to rovnou plovoucí podlahu v tl. cca 6mm !

obejda
No když já potřebuji ve třech místech složit různé tloušťky a výšky tak srovnat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]