Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majitel platil jiné zálohy než já

Od: jaj* odpovědí: 5 změna:
Jsem v nájmu a majitel má psané energie na sebe, a poctivě platím nájem každý měsíc vč. energií podle nájemní smlouvy v bance mám trvalý příkaz. Teď jsem viděla vyúčtování a je tam jiná platba záloh než jsem platila já a pak je ve vyúčtování menší přeplatek. Vyúčtování dostávám 3 kusy, elektřinu, plyn a plnění s poskytováním bytu. Konkrétně za elektřinu jsem podle nájemní smlouvy zaplatila 8000, spotřeba byla 4500, zálohy co platil majitel 7000, přeplatek 2500 z toho co on zaplatil a já spotřebovala. Ale měla bych dostat více, to co jsem zaplatila - spotřeba a to mi vychází cca na 3500. Tak kolik bych měla dostat? Za plyn majitel platil 100 měsíčně, pak jsme se dohodli na zvýšení, to bylo ve smlouvě, ale já jsem platila zvýšený zálohy ale on ne tak mám nedoplatek místo přeplatku, mám doplácet 360 místo abych dostala 600. On si i zmenšil zálohy na topení, platila jsem více než on. Ale zase se tam platili nějaký poplatky s bytem který jsem jakože neplatila, ale celkově ten rozdíl na zálohách co jsem platila mu a co on platil, je pár tisícovek. Když to vezmu do extrému tak on by třeba neplatil nic, ode mě by vybíral a pak by byl nedoplatek. Ale zase to chci řešit co nejvíc slušně, od něj to byla třeba chyba kterou napraví, ale nevím mám na něco nárok?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x
Kolik platil majitel na zálohách vás nezajímá. Vás zajímají vaše zálohy a konečné vyúčtování od dodavatele. Majitel to zajisté pochopí, když mu to vysvětlíte.

mate59
hodnocení

0x

Tak jak jste to tady popsala mu to taky povězte.Je to slušně a domáhejte se s vých peněz.Uvidíte hned jestli to byla chyba nebo vypočítavost.

sony*
hodnocení

0x
Dobrý den, ano,nárok máte, na předložení faktur,kde je vyčíslena spotřeba,výše záloh a celkový preplatek_nedoplatek. Viděla jste vyúčtování,měla jste to s majitelem řešit hned.Dnes je běžné,že odběr elektřiny se prepisuje rovnou na nájemníka,všechny platby jdou rovnou za ním. Žádejte tuto změnu u pana majitele. Na všechny další platby,které hradite k rukám majitele žádejte predlozit original vyúčtování od poskytovatele těch služeb.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, “plneni s poskytováním bytu” je asi nějaký švindl či co (pokud to není honosný název pro nájemné). Jinak, Vás má zajímat rozdil mezi tím, kolik jste zaplatila za účtováci období zalohove a co je uvedeno ve vyúčtování (což má “hrát” se spotřebou odečtenou na měricim zařízení). Na přeplatek mate nárok, nedoplatek mate uhradit. Jaké zálohy platí majitel je mezi nim a dodavatelem energii - potom se musí vypořádat s nájemníky třeba ze svého. Zdravím!
doplněno 26.10.22 15:31:

jaj - už je Vám to jasné?

doplněno 28.10.22 15:47:

jaj - domluvte se s majitelem a přepište si energie na sebe. Potom bude po problému. Nebo se přestěhujte.

jaj*
Takže vezmu měsíční zálohu*12 to je roční záloha podle ns, skutečnou spotřebu podle vyúčtování a rozdíl je přeplatek nebo nedoplatek. V mým zajmu je platit větší zálohy než riskovat nedoplatek a řešit kde na to vezmu. Plnění s poskytováním bytu se jmenuje trochu jinak, je to vyúčtování plnění poskytovaných s užíváním bytu. Je tam voda a odvádění, teplá voda, vytápění, úklid, společná elektřina, jiné dohody. Nájemné jde majiteli do kapsy tam je jasný kolik platím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]